Τσιριγώτη: “Να ακυρώσει η κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων”

aerodromio

“Η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειας των ελληνικών κυβερνήσεων να παραδώσουν στα νύχια των μονοπωλίων το δημόσιο πλούτο.

Γνωρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Αιγαίου εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπου οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς αυτών, κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζουν, επίσης, ότι η λειτουργία των αεροδρομίων με αυτή τη μορφή θα ανεβάσει το κόστος μεταφοράς, που θα το πληρώσει ο λαός. Θα τσακιστούν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους των αεροδρομίων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις σχετικές συμφωνίες της για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων. Να παραμείνουν τα αεροδρόμια στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο αποκλειστικά του ελληνικού Δημοσίου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων της Πολιτικής Αεροπορίας που αύριο απεργούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και καλούμε το Δήμο Λέσβου, σε ένδειξη συμπαράστασης, να κλείσει αύριο όλες τις υπηρεσίες του.”

Μυτιλήνη 07.01.2016

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Άποψη για τα “Τσιριγώτη: “Να ακυρώσει η κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων””

Αφήστε ένα σχόλιο