Τραγωδία – 7 νεκροί μετανάστες μετά από σύγκρουση δουλεμπορικού σκάφους με πλωτό του Λιμενικού

metanastes-diasosi

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι, μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 8 αγνοουμένων μεταναστών, που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος μαζί με άλλους 31 μετανάστες και το οποίο μετά από σύγκρουσή του με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, βυθίστηκε ανοιχτά του Μολύβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Τουρκικό δουλεμπορικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, που μάλλον οφειλόταν σε άγνοια του χειριστή του πηδαλίου, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στο πλωτό σκάφος του Λιμενικού και να υποστεί  από τη σύγκρουση μεγάλη ζημιά λόγω της παλαιότητάς του στα δύο.

Πανικόβλητοι οι επιβαίνοντες έπεφταν στη θάλασσα, ενώ το σκάφος του Λιμενικού Σώματος έστειλε αμέσως σήμα κινδύνου και στο σημείο έφτασε αμέσως δύναμη του Λιμενικού, της FRONTEX αλλά και της ΕΟΔ.

Με συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να περισυλλέξουν από τη θάλασσα 31 μετανάστες ενώ άλλοι οκτώ – σύμφωνα με τη δήλωση των διασωθέντων – αγνοούνταν και  γίνονται έρευνες μέχρι αυτή την ώρα για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Στο σημείο έσπευσαν και δύτες προκειμένου να κατέβουν στο σημείο του συμβάντος, για τον εντοπισμό πιθανώς εγκλωβισμένων στο μισοβυθισμένο κουφάρι του Τουρκικού δουλεμπορικού.

Οι 31 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

UPDATE – ΩΡΑ 17.15

Δυστυχώς τα νεώτερα είναι πάρα πολύ άσχημα…

Από το μεσημεριανό ναυάγιο 7 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα κύματα του Αιγαίου.

Πριν από λίγο είχαμε την τραγική ενημέρωση σύμφωνα με την οποία από τους 8 αγνοούμενος εντοπίστηκε και διασώθηκε μόνο ο ένας ενώ ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι σοροί 7 μεταναστών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται δύο γυναίκες, ένας άνδρας, τρία παιδιά και ένα βρέφος.

Οι σοροί των αθώων θυμάτων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Σχετικές δημοσιεύσεις