Τραγωδία με μετανάστες – 3 νεκροί και 3 αγνοούμενοι – Συνεχίζονται οι έρευνες

 metanastes nekroi 2Νέα τραγωδία με μετανάστες συγκλονίζει τη Λέσβο !!!Λίγο μετά τα ξημερώματα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή του Αιγαίου, ένα φουσκωτό σκάφος που μετέφερε από τις ακτές της Τουρκίας προς τη Λέσβο 14 μετανάστες και μαζί τους ο Τούρκος διακινητής ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στη θάλασσα.

Προς τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους, έσπευσαν στον τόπο του ναυαγίου πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφη της FRONTEX και παραπλέοντα σκάφη.

Διασώθηκαν τελικά 8 μετανάστες ενώ 2 ανασύρθηκαν νεκροί και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των αγνοουμένων μεταναστών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή απέναντι, από τις Τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σήμερα ανασύρθηκε από την περιοχή των ακτών κοντά στο Μανταμάδο η σορός ενός ακόμα μετανάστη, που πιθανολογείται ότι ανήκει σε έναν από τους αγνοούμενους.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

“Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και την ανάσυρση δύο (02) σορών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής..
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την ύπαρξη ατόμων σε κίνδυνο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΣΤΕΓΝΩΝ» ν. Λέσβου .
Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο του Π.Ν. και περιπολικά οχήματα από ξηράς.
Το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με το ελικόπτερο δύναμης FRONTEX εντόπισαν και διέσωσαν στη θαλάσσια περιοχή «ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ»   έξι (06) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, ενώ στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Θέρμης Λέσβου εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) ακόμη άτομα οι οποίοι κολύμπησαν και βγήκαν στην ακτή. Στη συνέχεια στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) σοροί ανδρών, οι οποίοι αργότερα αναγνωρίσθηκαν από τους διασωθέντες.
Όλοι οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης και παρεδόθησαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Κατά δήλωση διασωθέντων επέβαιναν δεκατέσσερα (14) άτομα, εκ των οποίων και ο αλλοδαπός διακινητής τους, σε λέμβο η οποία βυθίστηκε λόγω των δυσμενών συνθηκών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Οι έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο