Το Σάββατο ξεκινά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας “Άνεμος Φιλίας”

iom-1

Για δεύτερη χρονιά φέτος διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης ο ιστιοπλοϊκός αγώνας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας Άνεμος Φιλίας, που είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Επιτροπής Ανοιχτής Θάλασσας (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ). Ταυτόχρονα, θα διεξαχθεί και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα στο Βόρειο Αιγαίο για πρώτη φορά, και είναι μία συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία παράκτια διαδρομή και δύο τεχνικές διαδρομές. Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα δοθεί η εκκίνηση έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 14:00 και τα σκάφη θα κατευθυνθούν βόρεια προς τη νησίδα Βενιζέλος, έξω από το λιμανάκι της Παραλίας Θερμής και θα επιστρέψουν και πάλι στη Μυτιλήνη διανύοντας συνολικά μία απόσταση 12 ναυτικών μιλίων. Την Κυριακή το πρωί στις 10:00 θα ξεκινήσουν οι τεχνικές διαδρομές του αγώνα. Έχουν προγραμματισθεί δύο κούρσες όρτσα-πρίμα, οι οποίες θα διεξαχθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης έως το Κάστρο.

iom-2

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουλίου 2014 στη Χίο, όπου θα διεξαχθεί η Β’ φάση, ταυτόχρονα με τον αγώνα Homer’s Land Sailing Trophy του ΙΟ Χίου. Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα είναι ένας αγώνας με σημαντική βαρύτητα που η ΕΙΟ/ ΕΑΘ εμπιστεύθηκε στους δύο νεοσύστατους Ομίλους (ΙΟΜ & ΙΟΧ) που έχουν δείξει ότι μπορούν να συνεργάζονται άψογα σε μεγάλες διοργανώσεις.

Καλούμε τα σκάφη όλων των ομίλων της Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου να συμμετέχουν στη διοργάνωση. Για όλα τα σκάφη του αγώνα παρέχεται δωρεάν φιλοξενία από τη Setur Μαρίνα Μυτιλήνης για τις μέρες του αγώνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ΙΟ Μυτιλήνης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΟ Μυτιλήνης (www.i-o-m.gr) και του ΙΟ Χίου (http://www.chiorc.gr).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο