Το ΚΕ.Π.Υ. στη Μόρια επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σ. Τσόκας

kepy-morias-tsokas

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.) στη Μόρια Λέσβου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτης Νίκας.

Κατά την επιθεώρηση εντοπίσθηκαν τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου η λειτουργία του ΚΕ.Π.Υ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις για άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ολοένα αυξανόμενων μικτών μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο νησί της Λέσβου. Στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Τα ΚΕ.Π.Υ. συνιστούν μονάδες της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Είναι το σημείο όπου καταγράφονται τα στοιχεία τους, τους γίνεται ιατρικός έλεγχος και λαμβάνεται ειδική  μέριμνα ώστε να καλυφθούν άμεσα ειδικότερες ανάγκες τους, όπως η ενημέρωση για το προσφυγικό δίκαιο και η παραπομπή των ευάλωτων ατόμων σε ξενώνες μέσω του  συστήματος πρόνοιας. Η ίδρυση και λειτουργία των ΚΕ.Π.Υ. συνιστούν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης που υλοποιεί η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και εναρμονίζεται με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις Διεθνείς Συνθήκες αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο