Το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου προτείνει για ονομασία του Ταρλά τον Κλεάνθη Παλαιολόγο

tarlas-gipedo

Σε δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου προτείνει για ονομασία του Ταρλά τον Κλεάνθη Παλαιολόγο και αναφέρει:

“Σας γνωρίζουμε ότι μετά από συζήτηση που έγινε από το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου , όσον αφορά την ονομασία του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης και αφού ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για την ονομασία του  όπως,  της Μυτιληνιάς καταξιωμένης πρωταθλήτριας και καθηγήτριας των ΤΕΦΑΑ Αθηνών κ. Αλκινόης Κατσικαδέλλη, της καταξιωμένης πρωταθλήτριας του Ακοντισμού κ. Αγγελικής Τσιολακούδη και άλλων καταξιωμένων πρωταθλητών, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου απεφάσισε να προτείνει με σχετικό έγγραφο προς  το Δήμο Λέσβου, να δοθεί στο Στάδιο η ονομασία «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ».

Επίσης προτάθηκε  να μεταφερθεί η προτομή του αείμνηστου ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ  από τον Δημοτικό Κήπο στην είσοδο του Σταδίου και να καθιερωθούν κάθε χρόνο να γίνονται εις τη μνήμη του,  αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ» .

Στην προσπάθειά μας αυτή συνηγορούν πολλοί νόμιμοι αντιπρόσωποι και πρόεδροι σωματείων της Λέσβου όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που σας επισυνάπτουμε.

Παρακάτω σας παραθέτουμε στοιχεία από το βιογραφικό του ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, τα οποία μας οδήγησαν να κάνουμε  την παραπάνω πρόταση.”

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

 

1) Γεννήθηκε το 1902 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη με την καθοδήγηση του πατέρα του Παπά ΧΆΣΤΑ (εφημέριος Μητροπόλεως Μυτιλήνης).

2) Σπούδασε στην Ελλάδα Γυμναστής και Θεολόγος.

3) Με υποτροφία του Υπ. Παιδείας και την παρότρυνση του Αείμνηστου ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΦΗ, έκανε σπουδές 4 χρόνια στη Βασιλική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής της Βουδαπέστης.

4) Εργάστηκε σε σχολεία της Μυτιλήνης και στη συνέχεια από το 1932 έως το 1963 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής που σπούδαζαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής.

5) Υπήρξε προπονητής Στίβου, Κολύμβησης και Ποδοσφαίρου σε πολλούς συλλόγους αλλά και σε Εθνικές Ομάδες του ΣΕΓΑΣ και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

6) Έγραψε περισσότερα από 25 βιβλία τα περισσότερα για τον αθλητισμό. Λογοτεχνικά αλλά και αμέτρητες δημοσιεύσεις σε βιβλία-περιοδικά-εφημερίδες κ.λ.π.

7) Υπήρξε μόνιμος ομιλητής και ξεναγός στις αποστολές από όλο τον κόσμο στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ έως 2 μήνες κάθε χρόνο.

8) Υπήρξε υπεύθυνος για τους χώρους-εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία για πολλά χρόνια διορισμένος από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων.

9) Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία, με το παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα, από την Πανεπιστημιακή Σχολή Σωματικής Αγωγής της Βουδαπέστης με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα και από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τα ανώτατα διάσημά της.

10)Υπήρξε πρωτεργάτης για την ίδρυση των σωματείων της Μυτιλήνης  (Ά ρ η ς –Παλλεσβιακός -Ναυτικός Όμιλος κ.λ.π.) αλλά και ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Λεσβιακής παροικίας στην Αθήνα.

11)0 Δήμος Μυτιλήνης και η Λεσβιακή Παροικία τον τίμησαν με την τοποθέτηση προτομής του στον «Κήπο Μυτιλήνης» δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο, μαζί με την προτομή του επί σειρά ετών Δημάρχου Μυτιλήνης Απόστολου Αποστόλου.

 

 

 

                                          

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο