Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs Ταξιδεύει και Επιστρέφει

AegeanDocs-11

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs, το οποίο διοργανώνεται από την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος Πέλαγος Πολιτισμού, μετά τη  μεγάλη επιτυχία διεξαγωγής του το 9ήμερο 20-28 Σεπτεμβρίου, ταξιδεύει στην Αθήνα και επιστρέφει στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, οι βραβευμένες ταινίες του Δεύτερου Φεστιβάλ θα προβληθούν στην Αθήνα, στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ, για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι 16 βραβευμένες ταινίες ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται από τις 19 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στο Ρουσέλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στη Χίο τις προβολές του AegeanDocs οργανώνει στις 25 και 26 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου και στη Σάμο η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Προβολές έχουν επίσης προγραμματιστεί στους Φούρνους και τα Ψαρά.

Παράλληλα τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών στο Μόλυβο και την Ερεσσό συγκροτούν Κινηματογραφικές Λέσχες Φίλων του AegeanDocs με εβδομαδιαίες προβολές.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αναφερόμενη στις μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί αυτού του κινηματογραφικού διαλόγου των πολιτισμών, που διεξάγεται με επίκεντρο το Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών και οι περιλήψεις των ταινιών στο www.aegeandocs.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο