Το γάλα μαύρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου !!! Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω επεισοδίων…

epeisodia-dimotikou-simvoul

Το γάλα μαύρο έγινε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, όπου είχαμε σοβαρά επεισόδια με τραμπουκισμούς, απειλές, ύβρεις, αντεκλήσεις, ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με την οριστική διακοπή της συνεδρίασης λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Από την αρχή της συνεδρίασης – ξεκίνησε στις 19.00 – συζητιόταν τα θέματα της ΔΕΔΑΠΑΛ, στα οποία η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, παρείχε πλήρη κάλυψη για όσες κατηγορίες της αποδίδονταν στο πρόσωπο της Προέδρου της Γιώργου Κατζανού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Κουρτζής, απήθυνε προς το Δήμαρχο Λέσβου υπαινιγμούς και κατηγορίες για αδιαφάνειες,  κλεψιές, απάτες και άλλα τα οποία εξόργισαν τον Σπύρο Γαληνό.

Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός εγκατέλειψε τη θέση του και κατευθύνθηκε με άγριες  διαθέσεις προς τον Νίκο Κουρτζή.

Λίγο πριν οι δύο άνδρες πιαστούν στα χέρια επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τους χώρισαν.

Όμως ολόκληρο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου έβραζε, με τους Συμβούλους να εκτοξεύουν ύβρεις και απειλές ένθεν και εκείθεν.

Προ της απειλής  να γενικευτεί η σύρραξη, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Ψάνης, αποφάσισε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης και της επανάληψής της σήμερα στις 18.00.

UP – DATE 1730 – Θέμα: Τραμπουκισμοί και Προάσπιση της Δημοκρατίας

 

“Ο πιο άμεσος δημοκρατικός θεσμός προς τον πολίτη είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη, ολόπλευρη κρίση, έχουμε την υποχρέωση πάνω από όλα να στηρίξουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Στη χθεσινή, ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση όμως, ο Δήμαρχος και κάποιοι από τους συνεργάτες του, μη αντέχοντας πολιτικές θέσεις και απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους, από συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους και προσωπικά από εμένα, έφθασαν μετά από συστηματική, προσωπική εξύβριση στο σημείο να τραμπουκίσουν, θυμίζοντας συμπεριφορές απολυταρχικών καθεστώτων και γυρίζοντάς μας πολλά χρόνια πίσω.

Οι Ενεργοί Πολίτες καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού διαλόγου, γιατί μόνο έτσι θα είμαστε αντάξιοι της εντολής που λάβαμε από τους πολίτες της Λέσβου και χρήσιμοι στον τόπο μας, που τόσο μας έχει ανάγκη.

Ο κατήφορος της παράταξης Γαληνού μας αφήνει αδιάφορους. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να συμπαρασύρουν μαζί τους, τους θεσμούς της δημοτικής αρχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό θα το εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.”

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου

Νικόλας Κουρτζής

 

epeisodia-ds-2

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει τα επεισόδια 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει και καταδικάζει τα γεγονότα τραμπουκισμού, απαράδεκτων απειλών και ύβρεων που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 10η Φεβρουαρίου 2016 με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Τέτοιου είδους τακτικές όχι μόνο παραπέμπουν σε άλλες εποχές «σιγής νεκροταφείου» και απαξιώνουν πλήρως το ρόλο ενός πολιτικού οργάνου, όπως το δημοτικό συμβούλιο, αλλά επιπρόσθετα αποπροσανατολίζουν από την πραγματική ουσιαστική πολιτική διάσταση των προβλημάτων και των θεμάτων.

Η εξέλιξη αυτή βοήθησε ώστε να κρυφτεί επιμελώς και με τον καλύτερο τρόπο η γενικότερη συμφωνία της Δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων στην πιστή εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της τωρινής.

Απόρροια της υλοποίησης τέτοιων πολιτικών είναι:

  • Η νομιμοποίηση στη συνείδηση του κόσμου του απαράδεκτου γεγονότος να έρχονται ΜΚΟ και να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις του Δήμου.
  • Η απασχόληση από το Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις νέων εργαζομένων με 2μηνα, 5μηνα αλλά και με μπλοκάκι, με αποτέλεσμα δεκάδες νέοι του νησιού μας να σέρνονται σε εργασιακή ομηρία, «φθηνοί» και «ευέλικτοι», χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανακυκλώνοντας την ανεργία.
  • Η απόλυση (λήξη της σύμβασης και μη ανανέωσή της το λένε τώρα) εγκύου εργαζομένης από τη ΔΕΔΑΠΑΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου εμμένει στην αταλάντευτη θέση ότι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των επιχειρήσεών του και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις προσλήψεις οφείλουν να είναι στη διάθεση και τον έλεγχο κάθε δημοτικού συμβούλου, όλων των πολιτών, ορκωτών λογιστών και εισαγγελικών αρχών.

Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να δώσουμε ανοχή σε προπηλακισμούς δημοτικών συμβούλων που εκφράζουν διαφορετική άποψη και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στη διακοπείσα συνεδρίαση.

Μυτιλήνη 11/02/2016

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη

epeisodia-ds-1

Ανακοίνωση από τη Δημοτική παράταξη Λέσβου “ο άλλος δρόμος”

“Τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τιμούν τη λειτουργία του οργάνου, τη δημοκρατία μας, τον πολιτικό πολιτισμό που θα πρέπει να διέπει κάθε ενέργεια πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερο δε, το ανώτατο αυτό όργανο της τοπικής πολιτικής.

Ως δημοτική παράταξη, όχι μόνο τα καταδικάζουμε αλλά εκτιμούμε ότι καθώς δεν έχουν γίνει προσπάθειες για να αλλάξουν οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτές τις ενέργειες, δεν μπορούμε να παραβρεθούμε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον Πρόεδρο να το αναβάλει για λίγες μέρες, ώσπου αυτό να επιτευχθεί.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση είναι σημαντική για τη δημοκρατία μας. Σε κανένα σημείο δεν πρέπει αυτή είτε να αποτρέπεται και να απαξιώνεται είτε να εκφυλίζεται σε προσωπική.”

Δημοτική παράταξη Λέσβου “ο άλλος δρόμος”

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Άποψη για τα “Το γάλα μαύρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου !!! Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω επεισοδίων…”

Αφήστε ένα σχόλιο