Τοποθετήσεις Γαληνού, Αστυρακάκη για τον Ταρλά και απειλές για μηνύσεις…

galinos-astirakakis-tarlas

Με δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τοποθετείται για το επίμαχο θέμα του Ταρλά και ούτε λίγο ούτε πολύ χρησιμοποιεί τη γνωστή του τακτική, μιλώντας για αήθη κατευθυνόμενη συκοφαντική και απόλυτα άδικη επίθεση από «δημοσιογράφους», που δεν κρατάν την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία, ούτε καν τα προσχήματα, και βέβαια από την Διοίκηση της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ,  με χαρακτηρισμούς υβριστικούς αρμοδιότητας των ποινικών δικαστηρίων.

Λες και οι δημοσιογράφοι του φταίνε, για το ότι η Super League έστειλε τελεσίγραφο στη Δημοτική μας αρχή και τους τοποθετούσε προ των ευθυνών τους, για να δοθεί το οκ στην Καλλονή και να χρησιμοποιεί το Εθνικό Στάδιο Μυτιλήνης σαν έδρα της.

Και μιλάει για χαρακτηρισμούς υβριστικούς, αρμοδιότητας των ποινικών δικαστηρίων.

Ας ξεκινήσει λοιπόν τη λαμπρή καριέρα που φαντάζεται ως Δήμαρχος Λέσβου, με την υποβολή μηνύσεων και αγωγών.

Δεν θα καταλάβει ποτέ, ότι ο λαός της Λέσβου τον επέλεξε σαν πρώτο πολίτη του τόπου μας και πρέπει να έχει την ανάλογη συμπεριφορά και κύρος.

Οι “δημοσιογράφοι” σε εισαγωγικά όπως τους γράφει, κάνουν τη δουλειά τους και την καλόπιστη κριτική τους, μέσα από επίσημα μέσα ενημέρωσης και με υπογραφές.

Δεν μπαίνουν όπως εσείς κύριε Γαληνέ, που θέλετε να κάνετε το Δήμαρχο, στο Facebook – αν είναι δυνατόν – και να χαρακτηρίζετε ανώνυμα κάποιους και με όποιους χαρακτηρισμούς σας κατέβει.

Είναι συμπεριφορές αυτές ανθρώπου, που θέλει να λέγεται Δήμαρχος;

Διότι αν απευθυνθεί κάποιος στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κ. Γαληνέ και σας ζητήσει να κατονομάσετε  τα πρόσωπα που “φωτογραφίζετε”, θα βρεθείτε εσείς σε πολύ δυσάρεστη θέση και ίσως και κατηγορούμενος.

Αφήστε λοιπόν τις φανφάρες και τα μεγάλα λόγια και πιάστε δουλειά…

Ο κόσμος σας ψήφισε για να δουλέψετε γι αυτόν και όχι για να τον δουλεύετε…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ

“Το τελευταίο διάστημα η νέα  Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο  νέος Δήμαρχος  Σπύρος Γαληνός, δέχονται αήθη κατευθυνόμενη συκοφαντική και απόλυτα άδικη επίθεση από «δημοσιογράφους», που δεν κρατάν την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία, ούτε καν τα προσχήματα, και βέβαια από την Διοίκηση της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ,  με χαρακτηρισμούς υβριστικούς αρμοδιότητας των ποινικών δικαστηρίων.

Για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε προκειμένου ο φίλαθλος κόσμος και η Λεσβιακή κοινή γνώμη να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα για το ζήτημα χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Ένα ζήτημα τόσο απλό και ξεκάθαρο που μόνο η αχαλίνωτη φαντασία των διοικούντων την ΠΑΕ, μετατρέπει σε πρόβλημα.

Τους ρωτάμε καλόπιστα.  Ποιος λογικός και νηφάλιος πολίτης και φίλαθλος  μπορεί να συμπεράνει από την ξεκάθαρη στάση μας ότι θίγονται τα συμφέροντα οιουδήποτε και ιδιαίτερα της διοίκησης της επαγγελματικής ΠΑΕ όταν:

 

1- της παραχωρούμε κατά προτεραιότητα το Στάδιο για τους αγώνες της.

 

2- το γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος», ως προπονητικό κέντρο, για τις ανάγκες της ομάδας της.

 

3- το γήπεδο «Κώστας Κεντέρης»  στην Καλλονή, για τους αγώνες των μικρότερων κατηγοριών της ομάδας της.

 

4- το γήπεδο «Παναγιώτης Σαλταμάρας», επίσης για τις προπονήσεις των ομάδων της. Και

 

5- όταν τους προτείναμε την δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης, (χρησιδάνειο), για την κατασκευή αθλητικού κέντρου για τις ανάγκες της.

 

Μήπως το παράπτωμα που διαπράξαμε είναι το ότι πράττουμε στο ακέραιο το καθήκον μας, παραχωρώντας το δικαίωμα χρήσης του Σταδίου στον κλασικό αθλητισμό και τους επίλεκτους αθλητές  μας;

Μήπως το μεγάλο μας αμάρτημα είναι το ότι σε μέρες που δεν αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΛΛΟΝΗΣ το διαθέτουμε  για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στον ΑΙΟΛΙΚΟ, την άλλη Λεσβιακή ομάδα μας;

Ή  μήπως υπάρχει άλλος χώρος κατάλληλος ως εναλλακτική πρόταση για τον Αιολικό, την ομάδα της Μυτιλήνης, που επί 40 χρόνια χρησιμοποιεί ως έδρα του το Στάδιο;

Μήπως οι διοικούντες την ΠΑΕ, μας μέμφονται για το ότι θέλουμε να είναι και να είμαστε καθόλα συνεπείς και νόμιμοι στις φορολογικές υποχρεώσεις μας;

Γνωρίζουν οι «κατήγοροι» ότι η μη είσπραξη των νόμιμων τελών από την χρήση του Σταδίου και από τις δύο ομάδες, αποτελεί παράβαση καθήκοντος, τιμωρούμενη με έκπτωση αξιώματος;

Η νέα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχουν  σκοπό την συνένωση των Λεσβιακών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικιλόμορφων προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία μας. Αυτό αποτελεί υποχρέωση σύμφωνα με το καθήκον, την συνείδηση και την νομιμότητα. Η παραπέρα ενασχόληση με φαντασιώσεις, εμμονές και τις όποιες σκοπιμότητες είναι χάσιμο χρόνου κατ εμάς ανεπίτρεπτο.

Επειδή η ομάδα της ΚΑΛΛΟΝΗΣ οι αθλητές και οι φίλαθλοι δεν ευθύνονται για την αχαρακτήριστη και ανεξήγητη συμπεριφορά των διοικούντων την ομάδα μας, καλούμε προσωπικά τον Πρόεδρο κα την Διοίκηση να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, υπογράφοντας ακόμη και σήμερα τα σχετικά συμφωνητικά με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Με φαμφαρονισμούς, με πείσματα και εμπάθειες δεν λύνονται τα προβλήματα.

Μεθαύριο Σάββατο όλοι περιμένουμε να θαυμάσουμε την ομάδα μας να αγωνίζεται και να νικά σε ένα κατάμεστο Στάδιο. Αν αυτό δεν συμβεί θα οφείλεται αποκλειστικά σε δική τους υπαιτιότητα.

Προς επίρρωση όλων αυτών επισυνάπτουμε το έγγραφο της SUPER LEAGUE με σημειωμένη τη σχετική παράγραφο που ρητά αναφέρει ότι με μια απλή αίτηση της διοίκησης της ΑΕΛΚ  προς το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE. «το πρόβλημα» χρήσης του γηπέδου κατά τον τρόπο που προείπαμε αμέσως και οριστικά επιλύεται.”

           Γραφείο τύπου

                                                                                        Σπύρου Γαληνού

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του Κώστα Αστυρακάκη προς το έγγραφο της Super League, όπου και πάλι φταίνε οι δημοσιογράφοι και κάποια σάιτ, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Ταρλά.

Όταν γράψαμε αποκλειστικά για το τελεσίγραφο της Super League, κάποιοι μας κατηγορούσαν ότι δημιουργούμε πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει.

Τώρα που πήραν στα χέρια τους τον εξάψαλμο της Super League, φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα σάιτ, που αποκάλυψαν το  θέμα.

Και μάλιστα κάνουν αναφορά μέσα στην απάντηση προς τη Super League, για κατευθυνόμενες πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες που δήθεν κάνουν αδύνατη, την συνεννόηση και συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς Κώστα Αστυρακάκη, έχουμε γίνει ρόμπα πανελλάδικά με το θέμα αυτό.

Τώρα αν εσείς δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, ή υποστηρίζετε ότι το θέμα δεν έχει πάρει μικροπολιτικό χρώμα, λυπούμαστε πολύ, αλλά είσαστε βαθιά νυχτωμένοι.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗ

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο SUPER LEAGUE

                                                                                   Κ. Αγραφιώτη

 

 ΘΕΜΑ: Χρήση Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

 

Το υπ.αριθμ. πρωτ. 5395 25/08/2014 έγγραφό σας είναι απολύτως κατατοπιστικό και ξεκάθαρο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Στην επιστολή που σας απέστειλε το ΝΠΔΔ εφαρμόζοντας την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και την εκπεφρασμένη θέση  του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Σπύρου Γαληνού και της νέας Δημοτικής Αρχής,  παραχωρεί το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης στην ΠΑΕ ΑΕΛ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, προκειμένου να εκπληρώσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, εφόσον και εκείνη συναινέσει  ή αιτηθεί προς εσάς την έγκριση της διεξαγωγής εκ μέρους της ομάδας του ΑΙΟΛΙΚΟΥ επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων που δεν θα συμπίπτουν στην ίδια εβδομάδα με αυτές της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ.

Προκειμένου να μην υπάρχουν ανησυχίες για την επιβάρυνση του χλοοτάπητα, υιοθετούμε την δίωρη χρήση του αγωνιστικού χώρου εβδομαδιαία   αντί των τεσσάρων ωρών που μας προτείνετε. Είμαστε διατεθειμένοι να ανανεώσουμε την παραχώρηση για προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, το Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος» και τις εγκαταστάσεις του για την τρέχουσα σεζόν. Σας ενημερώνουμε πως το συμφωνητικό που έχει αποσταλεί στις δυο ομάδες και προβλέπει τα ανωτέρω δεν έχει υπογραφεί από την ομάδα της ΚΑΛΛΟΝΗΣ. Η υπογραφή αποτελεί προϋπόθεση ώστε το παραχωρητήριο που θα τους δοθεί (για να έχει ισχύ), – όπως πολύ σωστά επισημαίνετε και εσείς στην επιστολή σας-, να είναι χωρίς περιοριστικούς όρους και να αφορά την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.  Η υπογραφή του συμφωνητικού εκ μέρους των δυο ομάδων αποτελεί κοινές φορολογικές μας υποχρεώσεις. Τους προσκαλούμε και δημόσια κύριε Πρόεδρε (ευελπιστούμε να συμβάλετε σε αυτή την κατεύθυνση), να προσέλθουν και να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις ή διαφοροποιήσεις του συμφωνητικού αντί αυτές να τις μαθαίνουμε από τα σάιτ και από τα ραδιόφωνα.  Θέλω να σας ενημερώσω ότι Α) η εξυπηρέτηση των αθλητών και των Συλλόγων του Στίβου από τη μεριά μας στο συγκεκριμένο γήπεδο (φροντίζοντας πάντα για την προστασία του χλοοτάπητα)  αποτελεί για εμάς υποχρέωση και καθήκον απέναντι στο Λεσβιακό αθλητισμό. Β) η δυνατότητα χρήσης του γηπέδου και από τον ΑΙΟΛΙΚΟ με τους όρους και προϋποθέσεις που προαναφέραμε αποτελεί επίσης υποχρέωση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα του νησιού που παραδοσιακά είχε ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης «Ταρλάς», που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία και οποιαδήποτε άλλη απόφασή μας θα την εξαφάνιζε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη αφού μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν υπάρχει άλλο γήπεδο με κερκίδες που να εξασφαλίζει στοιχειωδώς την οικονομική της επιβίωση.

Θέλω να ελπίζω ότι θα συμβάλλετε αποτελεσματικά ώστε την ύστατη ώρα να αλλάξει η αδιανόητη και ακατανόητη στάση της Διοίκησης της ομάδας της ΚΑΛΛΟΝΗΣ που επιδεικνύει αδιαλλαξία και αλαζονεία βάζοντας απέναντί της ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης αδικώντας ταυτόχρονα τις αγωνιστικές προσπάθειες της ομάδας που οι επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια μας  χαροποιούν όλους. Ένα κύμα επιθέσεων συκοφαντικών σε τοπικά σάιτ προς το πρόσωπό μου, αλλά κυρίως προς το πρόσωπο του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Σπύρου Γαληνού -ωσάν να υπάρχουν κατευθυνόμενες πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες- κάνουν αδύνατη την συνεννόηση και συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε  η μη είσπραξη του 15% από την μεριά του Δήμου επί των εισιτήριων και διαφημίσεων αποτελεί  παρανομία με συνέπεια την έκπτωση του Δημάρχου από το αξίωμά του. Ακόμα και αυτή η υποχρεωτική από τον Νόμο διαδικασία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με λαϊκισμό και παραπληροφόρηση από την μεριά μελών της διοίκησης της ομάδας.

Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να υπάρξει εμπλοκή αλλά αν συνεχιστεί η αδιαλλαξία, η απαξίωση του Δήμου και η έλλειψη επαφής και συνεννόησης είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ και την εκπεφρασμένη άποψη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου και την νέας Δημοτικής Αρχής.

Κλείνοντας απλά να σας αναφέρω πως για την προπόνηση του ΑΙΟΛΙΚΟΥ που συντελέστηκε το Σάββατο 23 Αυγούστου, αρκετές μέρες πριν  είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι συντήρησης του χλοοτάπητα ώστε να προγραμματίσουν την επιμέλεια του αγωνιστικού χώρου.

Με εκτίμηση

                                               

 

                                                             Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού                      

                                                              Αθλητισμού & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                               Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού

Δήμου Λέσβου

 

 Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

 

 

 

 

                                                                              

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο