Την Τετάρτη 2 Ιουλίου ξεκινά η καταπολέμηση του Δάκου περιόδου 2014

dakoktonia

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι:
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 ξεκινάει η Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες της Λέσβου.
Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι το KARATE ZEON 10CS.
Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.
Παρακαλούνται:
1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.
2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.
3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους ,έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων(π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο