Την λένε Μαριαλένα Μακροπούλου… Είναι νέα, ωραία, έξυπνη και με υψηλό επίπεδο μόρφωσης…

marialena-makropoulou-mytilini

Την λένε Μαριαλένα Μακροπούλου, είναι ωραία, νέα, έξυπνη και με υψηλό επίπεδο μόρφωσης  !!!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη και είναι κόρη του Μαρίνου Μακρόπουλου και της Μερόπης Ανδριάνη.

Το 2003 εισήχθη  στην Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, απ’  όπου και έλαβε το δίπλωμα Μηχανικού Περιβάλλοντος με άριστα.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων παρακολούθησε συνέδρια και σεμινάρια με αντικείμενο το περιβάλλον και την ενέργεια, καθώς και τον τουρισμό.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Περιβάλλοντος και στη συνέχεια εργάστηκε σε ιδιωτικό γραφείο εκπόνησης περιβαλλοντικών μελετών.

Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας Μηχανικός – πιστοποιημένη Ενεργειακή Επιθεωρήτρια, ενώ είναι σύμβουλος και στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης του βιολογικού ελαιολάδου «Μερόπη».

Η Μαριαλένα Μακροπούλου αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύοντας ότι μπορεί κι αυτή να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για την πρόοδο του τόπου μας.

Η ίδια μας λέει:

“Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά προέκυψε όταν συνειδητοποίησα πως  λίγο-πολύ, όλοι μας παραπονιόμαστε ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν επιτέλεσαν έργο, δεν φρόντισαν για τα απλά, καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του νησιού, δεν έφεραν ανάπτυξη με νέα έργα, δεν έφεραν τουρισμό. Γκρινιάζουμε ότι τούτο το μέρος έχει «μείνει πίσω». Πράγματι, έχει μείνει πίσω! Ένα ευλογημένο νησί, ένα νησί με τεράστιες  δυνατότητες! Ας τις αξιοποιήσουμε επιτέλους!  Ειδικά εμείς οι νέοι  πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, να δράσουμε ,να προασπίσουμε, να προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου! Και το καλό του τόπου είναι ένα και κοινό για όλους μας!

Με ανθρώπους  που αγαπάνε πραγματικά τη Λέσβο, με γνώση και φρέσκιες ιδέες όλα είναι δυνατά!”

Η Μαριαλένα δεν ζητάει τίποτα άλλο από να της δώσετε την ευκαιρία με τη λαϊκή εντολή για να μπορέσει να κάνει ουσία τα πιστεύω της και τα οράματά της για το νησί μας…

Άποψή μας είναι ότι επί τέλους πρέπει όλοι μας να δώσουμε τόπο στα νιάτα…

Άλλωστε τα νέα παιδιά, είναι αυτά που δημιουργούν την νέα γενιά για το δικό τους μέλλον και για τα παιδιά τους…

Ας τους δώσουμε την ευκαιρία…

marialena-makropoulou

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο