Τελικά η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά στη Λέσβο ήταν ιγκόγνιτο;

samaras-mytilini

Δεν καταλάβαμε τελικά τον λόγο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά στη Λέσβο.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα στο αεροδρόμιο “Οδυσσέας Ελύτης” της Μυτιλήνης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμπατριώτης μας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Παύλος Βογιατζής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης και η υποψήφια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο αεροδρόμιο, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να μην τραβήξουν πλάνα, με εντολή του γραφείου τύπου του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Πρωθυπουργός όμως είχε άλλη άποψη και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, έδωσε τη συγκατάθεσή του στε οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους.

Ήταν όμως αργά, αφού όσοι βρέθηκαν στην υποδοχή του Πρωθυπουργού, έφυγαν.

Λίγο αργότερα ο κ. Σαμαράς κατέβηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επισκέφθηκε το κλιμάκιο του Λιμεναρχείου και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι.

Κι εκεί οι δημοσιογράφοι, έμειναν έξω από τον περίφραχτο χώρο.

Τρίτος σταθμός του κ. Σαμαρά, ήταν οι εγκαταστάσεις της ΕΑΣΛ στα Πάμφιλα…

Κι εκεί το ίδιο σκηνικό…

Ο κ. Σαμαράς μπήκε στην αίθουσα όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εκπρόσωποι και οι φορείς των αγροτών, στους οποίους μίλησε ο Πρωθυπουργός.

Κι εδώ, δεν επιτράπηκε η είσοδος των δημοσιογράφων, στο χώρο της ομιλίας του κ. Σαμαρά.

Οι δημοσιογράφοι που ακολουθούσαν κατά πόδας την περιοδεία του κ. Σαμαρά εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και πήραν την απόφαση να φύγουν από την περιοδεία του Πρωθυπουργού και να μην καλύψουν το γεγονός.

Το θέμα έφτασε στα αυτιά του συντοπίτη μας Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος κάλεσε τον Γιάννη Συνάνη, εξηγώντας του ότι τα θέματα αυτά τα χειρίζεται το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού και σε ρόλο “πυροσβέστη” κάλεσε τους δημοσιογράφους στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του κ. Σαμαρά, στο ξενοδοχείο που θα είχε συναντήσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,  όπου θα έκανε και τις σχετικές δηλώσεις.

Δυστυχώς όμως και εκεί, υπήρχε ένα μπάχαλο.

Πότε κάποιος σωματοφύλακας του κ. Σαμαρά και πότε κάποιος από το γραφείο τύπου του, εμπόδιζε τους δημοσιογράφους, στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το ενδιαφέρον του γραφείου τύπου του κ. Σαμαρά, ήταν μόνο και μόνο, η εικόνα που θα έστελνε η Δημόσια Τηλεόραση στην Αθήνα.

Έτσι, αφού κάποιος ονόματι Νίκος Καράλης εμφανίστηκε ως υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού και μας ενημέρωσε ότι και η εκδήλωση αυτή ήταν “κλειστή” για τους δημοσιογράφους, δεν είχαμε κανένα λόγο να επιμένουμε να καλύψουμε την περιοδεία του κ. Σαμαρά για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας και αποχωρήσαμε.

Δεν είδαμε… Δεν μάθαμε… Δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΑ !!!

Για αυτό και δανειζόμαστε από το zougla.gr το ρεπορτάζ, που μάλλον προώθησαν στα μέσα ενημέρωσης οι άνθρωποι του γραφείου τύπου του κ. Σαμαρά.

 

Υπόσχεση Σαμαρά για αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες

Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς τους, μέσα στον επόμενο χρόνο υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη όπου περιοδεύει.

Μιλώντας σε κοινό αγροτών ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

Ο πρωθυπουργός όμως υποσχέθηκε και πιο άμεσες ενισχύσεις που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.

-Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

-Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

-Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως «ότι δεν έγινε για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες -ό,τι έγινε παντού αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο- θα γίνει τώρα και στη χώρα μας. Κι όση απόσταση χάσαμε, θα την καλύψουμε τρέχοντας! Κι αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα».

Συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική φύση έχει αληθινούς θησαυρούς: «Θα τους αναδείξουμε, θα τους καλλιεργήσουμε, θα τους προωθήσουμε στις ξένες αγορές. Αυτό είναι βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης από δω και εμπρός. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν αληθινά ανταγωνιστικά. Να αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα ποιότητας που έχουν.

Κι ακόμα να μειωθεί το κόστος του παραγωγού! Που τώρα είναι πολύ υψηλό. Εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα με τη μία…
Αλλά θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα: Στο εργασιακό κόστος. Στο ασφαλιστικό κόστος. Στο κόστος ενέργειας – πετρέλαιο και ηλεκτρικό. Και στη διαχείριση του νερού…
Όλα αυτά είναι ήδη ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τα τρία- τέσσερα επόμενα χρόνια…»

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε λέγοντας ότι «έτσι προχωράμε: Με σταθερά βήματα μπροστά…».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Τελικά η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά στη Λέσβο ήταν ιγκόγνιτο;”

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ

    ME TI ΜΟΥΤΡΑ Ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΖΕ ΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΛΑΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΡΑΞΤΕΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟΣ, ΔΙΠΛΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο