Τα μέτρα για το μεταναστευτικό… Αοριστολογίες και π……ς

metanastes-29815-2
Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αποφάσισε η υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μαξίμου υπό την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

H δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στις υφιστάμενες υποδομές υποδοχής και περίθαλψης αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα, είναι μερικά από τα μέτρα στα οποία προχωρά άμεσα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων και επισπεύδεται η απορρόφηση των διαθεσίμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνιών των νησιών του Αιγαίου

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης:

– Δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις για τη βελτίωση, υλικοτεχνική ενίσχυση και στελέχωση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και περίθαλψης, καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα.

– Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων, προς αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.

– Επισπεύδεται η απορρόφηση των διαθεσίμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνιών των νησιών του Αιγαίου, που δέχονται τον κύριο όγκο των εισροών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Τα μέτρα για το μεταναστευτικό… Αοριστολογίες και π……ς”

  1. ΣΤΑΪΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ …………………ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ .
    ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ

  2. ΣΤΑΪΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΛΑΤΕ “ΚΥΡΙΟΙ” ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ..

Αφήστε ένα σχόλιο