Τα κορίτσια ξεκινάνε να …μην παίζουν ποδόσφαιρο από το Σαββατοκύριακο στη Χρυσομαλλούσα

theatro-xrisomalousas-1

Ο κύκλος των παραστάσεων που ξεκίνησε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου στις 10 Ιανουαρίου με τον γενικό τίτλο «ΘΕΑΤΡΟ…ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ» ολοκλήρωσε και τη δεύτερη φάση του και έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τα έργα «Θοδωρής ετών 33 Μχ» και «Το μπουφάν της Hartley» .

Ένας απολογισμός των μέχρι σήμερα πεπραγμένων είναι 750 περίπου θεατές , 12 παραστάσεις με 2 έργα και πολλά γεμάτα καρότσια αλληλεγγύης με τρόφιμα, είδη υγιεινής και καθαριότητας και ρούχα- προσφορά των θεατών και των χορηγών μας – που παραδόθηκαν από τον φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Για ένα χαμόγελο» σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και ειδών καθαρότητας για να χορηγηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αφενός μεν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και είναι ιδιαίτερα συγκινητική και αφετέρου δικαιώνει την όλη επιλογή μας σαν θεατρική ομάδα του Δήμου να προσφέρουμε δωρεάν θέατρο στο κοινό της πόλης ενεργοποιώντας παράλληλα τα αισθήματα αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος “Για ένα χαμόγελο” κάνει κάθε φορά μετά από κάθε παράσταση δημόσια αναλυτική αναφορά για τα είδη που συγκεντρώνονται και επίσης να αναφέρουμε ότι τα είδη αυτά διατίθενται με ιδιαίτερη φροντίδα – αλλά και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας – σε ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας που τα έχουν ανάγκη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά η τρίτη φάση του συγκεκριμένου κύκλου παραστάσεων με την παράσταση «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» γραμμένο από την ισπανίδα θεατρική συγγραφέα Μάρτα Μπουτσάκα.

theatro-xrisomalousas-2

Γιατί λοιπόν τα κορίτσι δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο;  Η Άννα, ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων, η Λύντια, μια νεαρή γυναίκα 30 χρόνων και ο Ζουζέπ, ένας άντρας πενήντα χρόνων, είναι βαριά τραυματισμένοι ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο. Βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας ενός νοσοκομείου και οι συγγενείς τους περιμένουν με αγωνία στον προθάλαμο. Αυτό το τροχαίο ατύχημα έρχεται να αποκαλύψει σιγά-σιγά, σχεδόν βασανιστικά τις κρυφές ζωές τριών ανθρώπων που συνταξίδευαν. Οι συγγενείς τους δεν ξέρουν πως και γιατί βρέθηκαν αυτά τα τρία πρόσωπα μαζί. Στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου εκτυλίσσεται ένα παράξενο ψυχολογικό θρίλερ αυτογνωσίας και αποκαλύψεων για την Σάρα (κόρη του Ζουζέπ), την Τζούλια (μητέρα της Άννας) και τον Τόνυ (αγόρι της Λύντια).

Ποιοι είναι η Άννα, η Λύντια και ο Ζουζέπ και ποιά σχέση είχαν μεταξύ τους; Πως και γιατί βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και γιατί κανένας τους δεν είχε μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους για την ύπαρξη των άλλων δύο;

Η συγγραφέας υπογράφει μια ιστορία με πολύ σασπένς και συνεχείς ανατροπές που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το αποκαλυπτικό και απρόσμενο φινάλε.

Μια δυνατή ιστορία για την κρίση των συναισθηματικών και κυρίως των οικογενειακών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή μας.

Οι παραστάσεις του έργου θα δοθούν στις 21,22,28 Φεβρουαρίου και στις 1, 7, 8 και 15 Μαρτίου 2015 κάθε Σάββατο στις 9 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα με δωρεάν είσοδο.

Η μετάφραση του έργου είναι των Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, η σκηνοθεσία των Στρατή Βλαστάρη και Εύας Γιαννίκου, η σκηνογραφία της Ανδρομάχης Βουγιούκα, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Στεφάνου, η μουσική επιμέλεια του Στρατή Βλαστάρη, οι κατασκευές του Βαγγέλη Λουίζου και η διεύθυνση σκηνής της Ελένης Δελόγκου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Εύα Γιαννίκου (Μητέρα), Γιώτα Σαχανά (Σάρα), Γιώργος Παττές (Τόνυ).

Υπενθυμίζεται ότι η χωρητικότητα της θεατρικής σκηνής που θα γίνουν οι παραστάσεις (Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο Νηπιαγωγείο στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης) είναι 90 άτομα και δεν θα γίνονται κρατήσεις θέσεων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο