Τέλος στην αγωνία… Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

apotesmatapanelinies250612

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών, που είχαν δώσει εξετάσεις, για την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σήμερα το πρωί δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τους 70.988 έφθασαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού

Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι. O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Δείτε τα αποτελέσματα στα link που ακολουθούν

1. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
2. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
3. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2014_ΠΑΝΕΛ.2015
4. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013_ΠΑΝΕΛ.2015
5. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
6. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2015
7. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014_ΠΑΝΕΛ.2015
8. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013_ΠΑΝΕΛ.2015
9. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2015
10. ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2015

1. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90%_Έτη 2015&2014
2. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014_Έτη 2015&2014
3. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013_Έτη 2015&2014
4. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ_Έτη 2015&2014
5. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ 10%-2014_Έτη 2015&2014
6. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ 10%-2013_Έτη 2015&2014

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι τάσεις συγκριτικά με πέρυσι είναι πτωτικές, με αρκετές σχολές της περιφέρειας να έχουν βάση εισαγωγής πολύ χαμηλότερη φέτος.

Ενδεικτικά κάτω από τα 19.000 μόρια οι βάσεις για όλες τις ιατρικές σχολές ενώ η μεγαλύτερη πτώση 6.000 μόρια καταγράφεται στη Σχολή Γερμανικής Φιλολογίας της Αθήνας.

Συγκρατημένη παρατηρείται η “βουτιά” στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων, ενώ αισθητή είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ).

Αντίθετα, σε χαμηλόβαθμες σχολές παρατηρείται μικρή άνοδος. Παράλληλα, προβλέπεται μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές, το οξύμωρο είναι ότι παρά τη μεγάλη ζήτηση, η τρομακτική συρρίκνωση που κατεγράφη φέτος στους αριστούχους δεν άφησε πολλά περιθώρια ακόμα και για διατήρηση των βάσεων στα περσινά τους επίπεδα.

Οπότε και στις δημοφιλείς σχολές παρατηρείται “ελεύθερη πτώση”, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο από 150 έως και 800 μόρια.

Σημειώνεται ότι οι αριστούχοι φέτος είναι περίπου 4.010 από 7.428 που ήταν το 2014, δηλαδή ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας δεκαετίας.

Συνολικά στα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν φέτος 70.988, ενώ το 2014 εισήχθησαν 72.763.

 

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Τετάρτης.

Επίσης την Τετάρτη 26-8-2015 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.

Και αυτά τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

 

Όσοι υποψήφιοι περάσουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ LESVOSNEWS.GR ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Συγχαρητήρια επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Αριστείδη Καλάργαλη

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές, νέοι φοιτητές, αλλά και σεις που το αποτέλεσμα των εισαγωγικών εξετάσεων δεν υπήρξε αντάξιο των προσδοκιών σας,

Όλοι σήμερα βρίσκεστε σ’ έναν από τους πρώτους σημαντικούς σταθμούς σας. Είτε αρχίζετε σπουδές σε κάποια σχολή είτε σκέφτεστε τα επόμενα βήματά σας, είστε στην αρχή της νέας μετασχολικής πορείας σας. Χαρείτε οι μεν την επιτυχία σας, προχωρήστε με αισιοδοξία στη ζωή σας οι δε, κάντε όλοι σας μια νέα αρχή. Να ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι τελεσίδικο. Το «γηράσκω αεί διδασκόμενος» του Σόλωνα έχει στην εποχή μας πλήρη εφαρμογή.

Όσοι θεωρείτε ότι πετύχατε τον στόχο σας αρχίστε τις σπουδές σας με όρεξη και μεράκι κι, αν χρειαστεί, αλλάξτε προσανατολισμό. Την ακαδημαϊκή μόρφωση και τον τίτλο θα τα αποκτήσετε, θα σας δοθούν από τις σχολές που θα φοιτήσετε.

Όσοι δεν είχατε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε θυμηθείτε ότι πολλοί σημαντικοί συνάνθρωποί μας γεύτηκαν την αποτυχία στη ζωή τους, συνάντησαν εμπόδια. Όμως συνέχισαν. Δεν υπάρχει εφάπαξ επιτυχία ή αποτυχία, αλλά διαρκής προσπάθεια, κόπος και πόνος.

Όλοι σας να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο κι αν προκόψετε ακαδημαϊκά και κοινωνικά, είτε με τη φροντίδα της Πολιτείας είτε με τις δικές σας προσπάθειες και την υποστήριξη της οικογένειας σας, αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται κάτι επιπλέον, όχι αθροιστικά, ούτε επικουρικά. Απαιτείται παράλληλα, ίσως και πρωταγωνιστικά, η ψυχική καλλιέργεια της καθεμιάς και του καθενός. Κι αν αυτή ως σήμερα ήταν μικρή, ευθυνόμαστε εμείς, οι μεγαλύτεροι, οι ενήλικες κι η ελλειμματική συμβολή της Πολιτείας.

Είστε ακόμα παιδιά κι έχετε τις δυνατότητες και τον χρόνο να πετύχετε ανάταση της ψυχής σας. Γνωρίστε τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας, πραγματοποιήστε πολλές αρχές, μπείτε «σε λιμένας πρωτοειδωμένους» όσο επιθυμείτε, μην πάψετε να ταξιδεύετε και με Κύκλωπες και με Λαιστρυγόνες. Το όποιο αποτέλεσμα των προσπαθειών στη ζωή θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δική σας δουλειά και έργο· κοπιάστε και αγωνιστείτε.

Εύγε στους επιτυχόντες και στις οικογένειές τους, καλή αρχή στις σπουδές τους. Αλλά και σε όσους τα αποτελέσματα δεν ταυτίστηκαν με τις προσδοκίες τους, εμπρός για νέα αρχή.

Κι ως νησιώτες που είμαστε σας εύχομαι Πρόσω ολοταχώς και συνεχώς.

Καλή πορεία σε όλους, κάντε να «φάμε τη σκόνη σας».

Προσπεράστε μας!

 

 

 

 

                                                                    Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                    Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

                                                                ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

 

                                                                   Αριστείδης Καλάργαλης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο