Σ. Γαληνός προς Υπουργό Πολιτισμού… “Απαράδεκτος ο διορισμός μου ως απλό μέλος στο Teriade”

Teriade_Mytilini

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, την παρακάτω επιστολή.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο ΦΕΚ 607/2-10-2014, δημοσιεύθηκε απόφαση σας σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Teriade. Σε αυτή την απόφαση, διορίζομαι ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Θεωρώ την απόφαση αυτή απαράδεκτη τόσο ηθικά όσο και δεοντολογικά. Από τη δημιουργία του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Teriade και έπειτα, κανένας Δήμαρχος, είτε του Δήμου Λέσβου είτε του παλαιού Δήμου Μυτιλήνης,δεν συμμετείχε ως απλό μέλος. Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το ρόλο της συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα αυτή του εκλεγμένου Δημάρχου, στο Δ.Σ ενός κληροδοτήματος που δόθηκε από ένα Λέσβιο και αφορά κυρίως τους πολίτες του νησιού. Θέλω να υπογραμμίσω πως τόσο στα §4,5,6 του Ν. 1164/1981που αφορά τη σύσταση του ανωτέρω Νομικού Προσώπου, όσο και στην μεταγενέστερη τροποποίησή τους, τονίζεται η ανάγκη της εκπροσώπησης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα στο Δ.Σ. Την ίδια στιγμή, εσείς με την απόφασή σας, υποβαθμίζετε τη συμμετοχή αυτή.

 Σας ενημερώνω ότι δεν θα συμμετέχω ως μέλος στο Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Teriade. Θέλω να σας τονίσω ότι η απόφαση αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν έχει στόχο να πλήξει τη λειτουργικότητα του Μουσείου Teriade, τα σημαντικά προβλήματα του οποίου, λόγω απουσίας Δ.Σ, παραμένουν άλυτα. Άλλωστε, στην απόφασή σας ορίζεται αναπληρωτής μου. Το ζήτημα παραμένει αυστηρά δεοντολογικής και ηθικής φύσης, η οποία πλήττεται με τη συγκεκριμένη απόφαση και εσείς προκλητικά παραβλέπετε.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Γαληνός

Δήμαρχος Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο