Σ. Γαληνός: “Να φύγουν τα πολεμικά πλοία από την Προκυμαία λόγω …καυσαερίων”

prokimaia-mytilinis

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου Λέσβου, κ. Ιωάννη Δημητρίου και στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης, κ. Εμμανουήλ Μαργωμένο, την παρακάτω επιστολή.

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατόπιν πολλών παραπόνων των εργαζομένων στο Δημαρχιακό κατάστημα επί της Προκυμαίας Μυτιλήνης, καθώς επίσης και του Δημοτικού θεάτρου που επίσης βρίσκεται επί της Προκυμαίας, αλλά και όλων των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κυρίως καταστημάτων που φιλοξενούν θαμώνες(καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία) αλλά και αρκετών μαθητών που επισκέπτονται το Δημοτικό Θέατρο για διάφορες εκδηλώσεις, ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την υπερβολική εκπομπή καυσαερίων από τα πολεμικά πλοία, τα οποία αγκυροβολούν μπροστά στα προαναφερόμενα καταστήματα δημιουργώντας ΣΟΒΑΡΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ σε βαθμό ώστε να κινδυνεύει η υγεία των εργαζομένων  αλλά και αρκετών πολιτών.

Σας παρακαλώ για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των συγκεκριμένων πλοίων από το συγκεκριμένο σημείο και τον ελλιμενισμό τους στον εμπορικό λιμένα, όπου δεν υπάρχουν κοντά και άμεσα θιγόμενοι πεζοί ή καταστηματάρχες.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Λέσβου

 

                                                                   Σπυρίδων Μ. Γαληνός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Σ. Γαληνός: “Να φύγουν τα πολεμικά πλοία από την Προκυμαία λόγω …καυσαερίων””

Αφήστε ένα σχόλιο