Σύστημα Ακουστικής Ξενάγησης στο Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» στα Χύδηρα

mouseio-iakovidi

Το πρωτοποριακό Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» στα ορεινά Χύδηρα της Λέσβου, ακολουθώντας τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, διαθέτει τώρα για κάθε επισκέπτη έναν ειδικευμένο «προσωπικό ξεναγό» έτοιμο να τον κατευθύνει μέσα στον χώρο του Μουσείου, να σταματήσει σε κάθε σημαντικό σταθμό της καλλιτεχνικής πορείας του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, να αναλύσει κάθε σημαντικό έργο της μεγάλης εργογραφίας του.

Ο ξεναγός αυτός είναι μια απλή μικρή συσκευή «Ακουστικής Ξενάγησης» που θα ζητήσει ο επισκέπτης κατά την είσοδο του στο Μουσείο.

Μετά από έγκριτη μουσειακή επίβλεψη, η αφήγηση της ξενάγησης αυτής αποδίδει κάθε θέμα στο οποίο αναφέρεται εύληπτα και σε βάθος, ικανοποιώντας και τον επισκέπτη που δεν γνωρίζει τον ζωγράφο Ιακωβίδη, και τον γνώστη και τον φιλότεχνο και τα παιδιά.

Άλλωστε, ο συνδυασμός της Ακουστικής Ξενάγησης με τις διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές που ήδη υπάρχουν στο μουσείο δίνει σε κάθε επισκέπτη την αίσθηση της αμεσότητας, καθώς ο ίδιος συμμετέχει ενεργά και με τον τρόπο που επιλέγει στην ιστορική και καλλιτεχνική εξέλιξη του διακεκριμένου καλλιτέχνη Γεώργιου Ιακωβίδη.

Χορηγός του προγράμματος Αυτοματοποιημένης Ακουστικής Ξενάγησης είναι το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΊΟΥ», ιδιωτική πρωτοβουλία του οποίου είναι και η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ» στα Χύδηρα, γενέτειρα του ζωγράφου.

Το σύστημα της Ατομικής Ακουστικής Ξενάγησης θα είναι πολύγλωσσο. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, Αγγλικά και Τουρκικά.

Με δείκτη την επισκεψιμότητα του μουσείου το οποίο λειτουργεί από το 2008, θα ακολουθήσουν τα Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρωσικά και Κινέζικα αν χρειαστούν.

Με την εφαρμογή της Πολύγλωσσης Ακουστικής Ξενάγησης, το Μουσείο ««ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ» αναβαθμίζει τον ήδη πολυδιάστατο χαρακτήρα του και διευρύνει την εμβέλεια του, ανταποκρινόμενο στο πνεύμα της εποχής και τις ανάγκες της πολιτιστικής Ελλάδας και μάλιστα της ακριτικής περιφέρειας της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο