Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Λέσβου με τη συμμετοχή 24 Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων

epimelitirio-tourkoi-1

Το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Επιμελητηρίου Λέσβου, επίσκεψη του Προέδρου και Αντιπροέδρου της TURSAB Σμύρνης μαζί με 24 ακόμη Τούρκους τουριστικούς πράκτορες από τη Σμύρνη.  Το Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων  Επιμελητηρίου έγινε σύσκεψη μεταξύ των τοπικών φορέων και των Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της Λέσβου, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις Β2Β μεταξύ των τουριστικών φορέων και επιχειρηματιών Σμύρνης και Λέσβου. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, οι Τούρκοι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν στην περιοχή της Γέρας και στο Μουσείο Βρανά.

epimelitirio-tourkoi-2

Την Κυριακή, η Τουρκική αποστολή συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελο Μυρσινιά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ.Γεώργιο Εγγλέζο, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, ξεναγήθηκε στο Πλωμάρι, όπου επισκέφθηκαν το Μουσείο Βαρβαγιάννη, το Λαογραφικό, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, καθώς και το Μουσείο Σαπουνιού.  Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, από τον Πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου κ. Γαβριήλ Χαλδέζο, με την παρουσία πολλών ντόπιων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.  Τέλος, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου παρέθεσε γεύμα με ζωντανή μουσική στους φιλοξενούμενους στο οποίο παρευρέθηκε και ο Γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας.

Η όλη διοργάνωση, αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη κατά την επικείμενη τουριστική περίοδο, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες της Σμύρνης δεσμεύτηκαν να  συμπεριλάβουν τις περιοχές που επισκέφθηκαν στους τουριστικούς προορισμούς αυτού του καλοκαιριού.

Το Επιμελητήριο Λέσβου ευχαριστεί θερμά τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

tourkoi-mouseio-vrana

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΝΑ

Οι εικοσιπέντε  τούρκοι τουριστικοί πράκτορες από την Σμύρνη περιηγήθηκαν το περασμένο Σάββατο (14.3.15) και στο Μουσείο «Βρανά» στον Παπάδο.

Τους Σμυρνιούς επιχειρηματίες συνόδευαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιάς και από την Ένωση Τουριστικών  Πρακτόρων Λέσβου ο κ. Χατζηκυριάκος.

Εντύπωση προκάλεσαν στους τούρκους επισκέπτες οι υποδομές, η αρτιότητα και η μοναδικότητα του Μουσείου, καθώς και το πληροφοριακό υλικό και η δυνατότητα που παρέχεται  για αυτόματη ξενάγησή σε πέντε ξένες γλώσσες καθώς και στην τουρκική με σύγχρονα μηχανήματα.

Μετά την περιήγησή τους και την ενημέρωση που είχαν, εξέφρασαν  την ικανοποίησή τους  και το ενδιαφέρον τους να εντάξουν το Μουσείο και τη περιοχή της Γέρας γενικότερα, στα προγράμματα τους, είτε ως μεμονωμένο προορισμό, είτε ως ενδιάμεση στάση για τα γκρουπ του Πλωμαρίου.

Στο πέρας της περιήγησής τους, το Μουσείο σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο,  τον Φορέα Τουρισμού Γέρας και Γεραγώτες επιχειρηματίες, παρέθεσαν στο Μουσείο δεξίωση στους Τούρκους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της περιοχής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο