Σωτήρης Χτούρης: “Ημερίδα με θέμα την ένταξη στην αγορά εργασίας των νέων…”

potami-xtouris

Την Παρασκευή 16/01/2015 ο καθηγητής Σωτήρης Χτούρης  και υποψήφιος με Το Ποτάμι στη Λέσβο  διοργάνωσε  με επιτυχία  Ημερίδα με θέμα: Διαδικασίες κοινωνικής ένταξης και ένταξης στην αγορά εργασίας των νέων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, στο Νέο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αίθουσα «ΑΛΚΗ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν σημαντικοί καθηγητές και ερευνητές  ειδικοί  σε  θέματα απασχόλησης και ένταξης των νέων, όπως ο καθηγητής Νίκος Δεμερτζής, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και ο καθηγητής Γιάννης Υφαντόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και έκαναν σε αυτήν σημαντικές παρεμβάσεις οι υποψήφιοι πολιτικών κομμάτων, όπως ο Παναγιώτης  Κουρουμπλής, Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας. Ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην Διοικητής του ΟΑΕΔ, Υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ, η Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Υποψήφια με το Ποτάμι στην Α’ Αθήνας.

Ο  καθηγητής Σωτήρης Χτούρης, δήλωσε στο χαιρετισμό του ότι η  επιστημονική συνεργασία και η πολιτική σύμπνοια για τα θέματα της ανεργίας των νέων είναι απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Παρουσίασε επίσης ένα εκτεταμένο σχέδιο  προτάσεων για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης  της νέας γενιάς που επιφέρει η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Κύριοι ομιλητές της Ημερίδας ήταν: Χτούρης Σωτήρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μπαλούρδος Δ., Διευθυντής Ερευνών ΕΚΚΕ, Υφαντόπουλος Γ., Καθηγητής ΕΚΠΑ, Κικίλιας Η., Διευθυντής Ερευνών ΕΚΚΕ, Σπυροπούλου Ν., Ερευνήτρια ΕΚΚΕ, Αποστολίδου Κ., Ερευνήτρια Παν. Αιγαίου, Κρητικίδης Γ., Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Χτούρης, Υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι στη Λέσβο –  Λήμνο, με μέλη και φίλους του συνδυασμού, το Ποτάμι προσκαλεί τους συμπολίτες μας την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 στις 7μ.μ.  στο Ξενοδοχείο Lesvion στην προκυμαία Μυτιλήνης, οδός Π. Κουντουριώτη 27α, σε ανοιχτή συνάντηση, στην οποία θα παρευρεθεί ο Υποψήφιος στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Βασίλης Μαρκής, Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων, καθώς επίσης και οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο