Κορυφώνεται η πόλωση λίγο πριν τις εκλογές… Μπαράζ καταγγελιών από ΣΥΡΙΖΑ

syriza kosmos

Σε δελτία τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Με χθεσινό Δελτίο Τύπου, ο κος Αθανασίου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου ότι ψεύδεται σχετικά με τον δρόμο προς την Ηφαιστία και αποκαλεί τα μέλη του «υπεύθυνους – ανεύθυνους».

  1. Ρωτάμε τον κο Αθανασίου: το Δελτίο Τύπου της 15/1/2015 όπου ακριβώς γράφεται: «Ακόμη αναφέρθηκε (εννοεί ο κος Αθανασίου) στα έργα ανάπτυξης που έχουν υλοποιηθεί στο νησί της Λήμνου τα τελευταία 2,5 χρόνια της υπουργικής του θητείας, όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ηφαιστία, η χρηματοδότηση για την πύλη εισόδου της Μύρινας  κλπ ….» είναι ή δεν είναι δικό σας;
  2. 2.      Ως γνώστης της ελληνικής γλώσσας και της γραμματικής γνωρίζετε καλά ότι «υλοποιώ» σημαίνει «ποιώ ύλη» δηλ. «μετατρέπω σε ύλη, πραγματοποιώ». «Έχουν υλοποιηθεί» σημαίνει απλούστατα «έχουν πραγματοποιηθεί». Κατά τον κ. Αθανασίου λοιπόν, η ασφαλτόστρωση του δρόμου της Ηφαιστίας «έχει υλοποιηθεί-έχει πραγματοποιηθεί».
  3. Ο κος Αθανασίου προσπαθεί τώρα απεγνωσμένα να μπερδέψει την υλοποίηση με την χρηματοδότηση. Δυστυχώς για αυτόν, το ίδιο το Δελτίο Τύπου που έκδωσε τον εκθέτει.  Όπως διαβάζουμε στο κείμενο, «η χρηματοδότηση για την πύλη εισόδου της Μύρινας» διαχωρίζεται στο κείμενο και ακολουθεί την αναφορά στον δρόμο για την Ηφαιστία.
  4. 4.       Ποιος λοιπόν «ψεύδεται», κ. Αθανασίου; Ποιος είναι ο «υπεύθυνος – ανεύθυνος»; Εμείς ή εσείς;
  5. Επί της ουσίας: Η προσπάθεια να εμφανιστούν αναπτυξιακά έργα-φαντάσματα και οι υποσχέσεις για ενίσχυση των υπηρεσιών μερικές μέρες πριν τις εκλογές (όπως το χθεσινό απερίγραπτο Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώνεται ότι η Λήμνος τρεις μέρες πριν τις εκλογές απέκτησε Εφορία με πλήρεις αρμοδιότητες) δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει το νησί μας: Την πλήρη κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής και της εμπορικής δραστηριότητας, την διάλυση του νοσοκομείου, την υποβάθμισης της παιδείας από τα νηπιαγωγεία μέχρι το Πανεπιστήμιο, την καταστροφική για την ζωή των κατοίκων και για την τοπική οικονομία συγκοινωνιακή απομόνωση. Για όλα αυτά, η ευθύνη έχει υπογραφές.

Τις υπογραφές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και του κου Αθανασίου προσωπικά.

 

Δε φταίνε αυτοί! Πάντοτε τόσοι ήταν!”

Τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, και η ιταμότητα και η προκλητικότητα των στυλοβατών της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο.

Σήμερα το πρωί, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Λήμνου και την διανομή προεκλογικού ενημερωτικού υλικού, τα φυλλάδια που είχαν διανεμηθεί στους δημόσιους χώρους αναμονής του νοσοκομείου για ενημέρωση των συμπολιτών μας, συλλέχθηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια, κατ’ εντολή της Αναπληρώτριας Διοικήτριας Ισμήνης Λυμπέρη !!

Όπως ενημερωθήκαμε, η συγκεκριμένη κυρία έχει δώσει εντολή να πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων οποιοδήποτε προεκλογικό υλικό διανέμεται στο νοσοκομείο. Παράλληλα, κραδαίνοντας το Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (!) απείλησε εργαζόμενους ότι αν μάθει ότι υπήρξαν πολιτικές συζητήσεις στο νοσοκομείο θα τιμωρήσει όσους συμμετέχουν σε αυτές.

Φαίνεται ότι κάποιοι πήραν τοις μετρητοίς τις απειλές Βορίδη ότι “θα κάνουν τα πάντα για μην παραδώσουν τη χώρα στην Αριστερά”. Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, κάποιοι επέλεξαν το ρόλο του Μαυρογιαλούρου, τάζοντας από δρόμους μέχρι ΓΕΦύρια, και κάποιοι άλλοι το ρόλο του ξετσίπωτου μπιστικού του Γκρούεζα, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να παρεμποδίσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Πολύ σύντομα, ο λαός με την ψήφο του, θα τους στείλει στον πολιτικό κάλαθο των αχρήστων, και θα μείνει μόνο η θλιβερή ανάμνηση τους και οι ποινικές ευθύνες των πράξεων τους.

Αλλά, όπως λέει ο ποιητής “Δε φταίνε αυτοί. Πάντοτε τόσοι ήταν!”

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

“Οι δυο επικουρικοί γιατροί που διορίστηκαν στις 30 και 31 Δεκεμβρίου στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης κλήθηκαν προφορικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους σήμερα το πρωί με το αιτιολογικό ότι η ΑΔΑ δημοσιεύθηκε στις 4/1/15 και θεωρείται προεκλογικός διορισμός. Τα κόμματα που έχουν αναγάγει το ρουσφέτι στην πεμπτουσία της πολιτικής της δραστηριότητας εκβιάζουν εν όψει της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης δύο εργαζόμενες υπό το πρόσχημα της νομιμότητας. Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση πώς για παράδειγμα έγιναν οι προσλήψεις στον ΕΛΓΑ πριν λίγες μέρες στην Κρήτη με προκηρύξεις express και εν κρυπτώ και ας αφήσει τους γιατρούς που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες στο διαλυμένο από την πολιτική της σύστημα υγείας και καλύπτονται από τη νομοθεσία.

Η ώρα του λαού έφτασε. Ούτε τα ταξίματα ούτε οι απειλές μπορούν να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία του προς το ελπιδοφόρο αύριο. Τη Δευτέρα ξαναφέρνουμε τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στον τόπο μας.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο