ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Αποχαιρετώντας το σύντροφο Γιώργο Παπαπορφυρίου…”

syriza-papaporfiriou

“Έφυγε ανήμερα της πρωτοχρονιάς εντελώς αναπάντεχα ο αγαπητός μας σύντροφος Γιώργος Παπαπορφυρίου, ο «Πόρφυ», όπως συνηθίζαμε να τον λέμε, ο «Γράμμης», όπως ήταν γνωστός στη γενέτειρά του την Αγιάσο.

Ο Γιώργος Παπαπορφυρίου απ’ τα νεανικά του χρόνια στρατεύτηκε στις ιδέες της Αριστεράς μέσα απ’ τις γραμμές του ΚΚΕ αρχικά, διατελώντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης μέσω της ΕΛΜΕ Λέσβου τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι συντοπίτες του τον τίμησαν εκλέγοντας τον δήμαρχο Αγιάσου την τετραετία 1991 – 1994. Την ίδια περίοδο εκλέχθηκε και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Λέσβου

Διατέλεσε στέλεχος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ενώ τα τελευταία χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση του από την εκπαίδευση δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στο κίνημα των καταναλωτών, διατελώντας πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου και Πρόεδρος της κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»

Ο Γιώργος Παπαπορφυρίου στάθηκε πάντα ενωτικός, με βαθιά κριτική σκέψη, ενώ ως δάσκαλος ήταν πολύ αγαπητός στους μαθητές και τους συναδέλφους του.

H Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή της συνεδρίαση και τιμώντας τη μνήμη του Γιώργου, αποφάσισε να διοργανώσει το επόμενο διάστημα εκδήλωση τιμής της μνήμης του στη Αγιάσο, καθώς και να  συγκεντρώσει από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσό χρημάτων που θα δοθεί από την «Αλληλεγγύη για όλους» σε δράσεις στήριξης των προσφύγων.”

Το γραφείο τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

9 Άποψη για τα “ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Αποχαιρετώντας το σύντροφο Γιώργο Παπαπορφυρίου…””

Αφήστε ένα σχόλιο