ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:”Γιατί δεν εφαρμόζεται η εντολή Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες;”

metanastes-xristod-21

Σε δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναρωτιέται γιατί δεν εφαρμόζεται η εντολή της Αν. Υπουργού κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την απομάκρυνση των προσφύγων από το λιμάνι και αναφέρει:

“Η συνεχιζόμενη παραμονή εκατοντάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι, παρά την εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με το τί πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση των προσφύγων στο νησί από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κυρίως το Λιμενικό οφείλουν μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση. Γιατί δεν υλοποιείται μέχρι τώρα η εντολή της κ. Υπουργού; Ποια εμπόδια υπάρχουν τώρα, όταν στη σύσκεψη την ημέρα της επίσκεψής της δεν προβλήθηκε κανένας σοβαρός λόγος, ώστε αυτή η πρόταση για άδειασμα του λιμανιού και μεταφορά των προσφύγων στη Μόρια δεν ήταν υλοποιήσιμη, παρά τις σημερινές αυξημένες ροές;

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει σε όσους αναιτιολόγητα δεν εκτελούν τις εντολές της και να πράξει τα αυτονόητα.

Καλούμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κίνημα στήριξης των προσφύγων και των μεταναστών να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Υπηρεσίες που παίρνουν εντολές απ’ αυτή πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο