ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα μας δεν θα γίνει αποικία χρέους και προτεκτοράτο με διορισμένο τοποτηρητή από τους δανειστές!

zerdelis g

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ στη Λέσβο, που διορίστηκε από την καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου του 2011 ως εντεταλμένος της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)», η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Γιάννης Ζερδελής έκαναν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα από ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και προτεκτοράτο με διορισμένο τοποτηρητή από τους δανειστές τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, αλλά και όπως είχε ειπωθεί υπουργό αρμόδιο για θέματα Ελλάδας (!) Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Η επίσκεψη του στο νησί μας την Πέμπτη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συντελούμενο έγκλημα του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, της εκποίησης όλων των σημαντικών και στρατηγικής σημασίας υποδομών αποτελεί πρόκληση για μια κοινωνία που υφίσταται καθημερινά και με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις συνέπειες της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Η Λέσβος, που στην μακρόχρονη Ιστορία της έχει δεχτεί ξεριζωμένους Μικρασιάτες που έψαχναν νέες πατρίδες, πολλούς μετανάστες που ψάχνουν ασφαλείς δρόμους και τόπους διαμονής, που φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, αρνείται να φιλοξενήσει και να δεχτεί τον Φούχτελ και τους ανθρώπους του. Διότι είναι εκφραστές της πιο στυγνής και ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που  ευθύνεται για  την τεράστια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Ο κ. Φούχτελ, ως εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, έρχεται προφανώς για να παραδώσει τις επικαιροποιημένες οδηγίες – εντολές για να ολοκληρωθεί η εθνική καταστροφή, η πλήρης διάλυση της κοινωνίας.

Η αντίδραση των πολιτών, των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι άμεση και να εκφραστεί με τον πλέον έντονο τρόπο.

Δεν θα επιτρέψουμε το διασυρμό της πατρίδας μας, τη φτωχοποίηση του λαού μας, την κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Θα αγωνιστούμε έως την τελική νίκη, για την ανατροπή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για τη νίκη της δημοκρατίας, για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις νομιμοποιούνται μόνο από τον ελληνικό λαό και λογοδοτούν μόνο σε αυτόν, έχοντας την εντολή να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας και όχι να γίνονται συνομιλητές ξένων επιτετραμμένων-εντολοδόχων που στόχο έχουν την καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο