Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου

sxoleio-geras
“Έχοντας συμπληρώσει δύο εβδομάδες αποχής των παιδιών μας από τα μαθήματα και αφού ήρθαμε αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωσή μας από τους ιθύνοντες, κορυφώνουμε τον αγώνα μας για την κατάκτηση του αυτονόητου: την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών από το κράτος. Στην περίπτωσή μας, πολίτες – σημερινοί, αλλά κυρίως αυριανοί – είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου.
Οι τελευταίες εξελίξεις επαληθεύουν τους μεγαλύτερους φόβους μας. Οι νόμοι στη χώρα μας ερμηνεύονται και εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Οι εκφραστές τους – στην περίπτωσή μας ή Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου – με τις ευλογίες του Υπουργείου, καταφεύγουν σε μικροπολιτικά και γραφειοκρατικά τρικς, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επικαλούμενες νόμους που ποτέ δεν μας προσκόμισαν και εμείς είναι αδύνατον να βρούμε και αποπροσανατολίζοντας από την ουσία του θέματος, διαστρεβλώνοντας κάποια από τα αιτήματά μας, επιχειρούν να μας σωπάσουν.
Η σιωπή δεν είναι πλέον επιλογή. Αντίθετα, η φωνή μας αύριο Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου,  γιγαντώνεται κι ενώνεται:
  Με τους γονείς των μαθητών όλου του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, καθώς, μετά από Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η αποχή από τα μαθήματα όλων των μαθητών όλων των τάξεων
  Με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Σχολείο μας
  Με  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας, που εν δυνάμει μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και προβληματισμούς.
Αύριο, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, όλοι στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου.
Γιατί δεν μας επιτρέπεται να μένουμε αδρανείς όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.”
 
 
    Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
Γεώργιος Ντίνος                                                           Κωνσταντίνος Βούρος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο