ΛΕΣΒΟΣ – Συνεχίζονται καθημερινά οι αποβάσεις μεταναστών στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-kagia

Διαψεύδονται καθημερινά όσοι καρεκλοκένταυροι πίστευαν ότι με την έλευση του Φθινοπώρου και του Χειμώνα το μεταναστευτικό πρόβλημα θα σταματούσε.

Ίσως όταν πιάσει η βαρυχειμωνιά να κοπάσει λίγο…

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες που ο καιρός είναι ήπιος οι αδίστακτοι Τούρκοι δουλέμποροι το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Καθημερινά γίνονται αποβάσεις μεταναστών σε όλες τις ακτές της Λέσβου που βρίσκονται απέναντι από τα Τουρκικά παράλια.

aggelia-thodori

metanastes-kagia-2

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που σας παραθέτουμε όπου ένα γκρουπ περίπου 4ο μεταναστών μόλις έχει βγει στην παραλία της Κάγιας κι ένας από αυτούς κάνει σήματα με τα σωσίβια στο δεύτερο γκρουπ που είναι εν πλω και καθοδηγεί τους ομοεθνείς του προς τα που να έρθουν.

Λίγο αργότερα καταφθάνουν σε μία βραχώδη περιοχή λίγα μέτρα πιο πέρα και αμέσως ξεκινά η αποβίβασή τους στην ακτή της Λέσβου.

Εκεί τους περιμένουν εθελοντές Έλληνες και ξένοι που έχουν έρθει από πολλά μέρη του κόσμου προκειμένου να τους παράσχουν κάθε βοήθεια.

Ανάμεσα φυσικά στους μετανάστες πολλές γυναίκες και πολλά μικρά παιδιά.

Το λιμάνι της Μυτιλήνης έχει πάλι γεμίσει από μετανάστες οι οποίοι κοιμούνται καταγής σε υπαίθριους χώρους ενώ ασφυκτική είναι και η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας αλλά και του Καταυλισμού του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ.

aggelia-thodori

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Άποψη για τα “ΛΕΣΒΟΣ – Συνεχίζονται καθημερινά οι αποβάσεις μεταναστών στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο