Συνέντευξη – παρουσίαση του υποψήφιου του “Οικολογικού Ανέμου” Βασίλη Μπάλλα

balas-oikologikos-anemos

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου παρουσίασης του υποψήφιου του Οικολογικού Ανέμου Βασίλη Μπάλλα στη Μυτιλήνη με την συμμετοχή των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών Χίου Γιούλας Αργυρούδη και Λέσβου Μιχάλη Μπάκα.

Ο Βασίλη Μπάλλας έκανε την παρακάτω δήλωση “Με αίσθημα ευθύνης καλούμαστε να συνεχίσουμε την εξαιρετική παρουσία του οικολογικού χώρου στο περιφερειακό συμβούλιο όπως εκπροσωπήθηκε από τον Ηλία Γιαννίρη και τον Μιχάλη Μπάκα. Η εναλλαγή των προσώπων συνεχίζεται καθώς αποτελεί για εμάς έμπρακτη απόδειξη μια φρέσκιας πολιτικής κουλτούρας που αποτυπώνεται εξάλλου και στον δημιουργικό λόγο και έργο αντί για αποκλειστικά στείρα αντιπολιτευτική έκφραση. Για εμάς οι απαντήσεις για τη δημιουργία ενδογενούς ανάπτυξης βρίσκονται στη συσσωρευμένη σοφία αιώνων που κρύβει το ανθρωπογενές περιβάλλον και ο πολυδιάστατος πλούτος των νησιών μας. Μαθαίνοντας από τους νησιώτες, αξιοποιούμε ένα ευρύ δίκτυο επιστημονικών συνεργατών που διαθέτουμε και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς συνεχίζουμε να κάνουμε προτάσεις που θα απαλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης και οδηγούν στη διέξοδο από αυτή.”

Σύντομο βιογραφικό του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Μιχάλη Μπάκα.

 

 Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 23 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική  πολιτική. Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχτηκε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος του. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Γραφείο Ποιότητας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες με δραστηριότητα στη Μυτιλήνη ενώ τον ελεύθερο του χρόνο ποδηλατεί και φωτογραφίζει. Διαδεχόμενος τον Ηλία Γιαννίρη διετέλεσε μέλος του περιφερειακού συμβουλίου βορείου Αιγαίου (2013-14), εκπροσωπώντας τον Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο