Συνάντηση Χριστιάνας Καλογήρου με μέλη της Ύπατης Αρμοστείας για το μεταναστευτικό

kalogirou-ipati-armosteia

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε σήμερα το απόγευμα στη Λέσβο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που απορρέουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Γιώργο Τσαρμπόπουλο, την Υπεύθυνη για θέματα συνόρων του Τομέα Προστασίας Προσφύγων κα. Αριάνα Βασιλάκη και τους Ειδικούς Συνεργάτες Πρώτης Υποδοχής, Τουλία Δέμελη και Αλέξανδρο Τζένο.

Η Περιφερειάρχης πρότεινε κατάθεση κοινής πρότασης για χρηματοδότηση από το Emergency Fund της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο ήδη διαμορφωμένου αιτήματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συζητήθηκε επίσης, η συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας σε θέματα τεχνογνωσίας, όσον αφορά στην πρόταση χρηματοδότησης της Περιφέρειας από την Τράπεζα Επενδύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, έργων σχετικά με την υποδοχή και τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων και αιτούντων άσυλο.

Η κα Καλογήρου, δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα και η συμβολή διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία, είναι καθοριστική για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυση προβλημάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο