Συνάντηση των Περιφερειάρχων με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο

perifereiarxes-metanastes

Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της αυξημένης μεταναστευτικής ροής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε η Περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Η κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο είναι εξαιρετικά δύσκολη. Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση τρόπους άμεσης αντιμετώπισής της», είπε η κα. Καλογήρου και ζήτησε την άμεση στήριξη της αστυνομίας και του λιμενικού σε υποδομές και προσωπικό, ώστε να γίνεται ταχύτερα ο έλεγχος και η μεταφορά των μεταναστών, καθώς και χρηματοδότηση ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης πρότεινε την άμεση ενεργοποίηση του Emergency Fund και του Ταμείου Αλληλεγγύης για το Βόρειο Αιγαίο, σε συνεργασία απευθείας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή άλλους Διεθνείς Οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε: «Ο Επίτροπος βρίσκεται αλληλέγγυος στην επείγουσα ανάγκη που οι ελληνικές Περιφέρειες αντιμετωπίζουν σε σχέση με την διαρκώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή. Τα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να διαθέσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποτελούν μια ουσιαστική παρέμβαση. Αλλά θα πρέπει το ελληνικό κράτος να κινηθεί εξίσου ταχύτατα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αξιοποιηθούν τα κονδύλια αυτά».

kalogirou-avramopoulos

Η κα Καλογήρου προσκάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί τη Λέσβο, κάτι που ο Επίτροπος Μετανάστευσης δεσμεύτηκε να κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Συνάντηση των Περιφερειάρχων με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο”

 1. ΑΒΡΑΜΟΠ’ΛΟΣ ΙΠΙΤΡΟΥΠ’Σ

  Μιριάστε ουρέ για να διαβώ να πάου στην Ιβρουόπ.
  Ιπίτροπο μι έφκιασι ιφτούνος ι Αντώνς.
  Τρουπολιτώτς γλιέπις κι ιγώ, γι αυτίνο μ’ έχει φκιάσ’.
  Γιατί κι αυτίνος απου κει, απ’ τη Στιμνίτσα ίνι.
  Γουρτυνιακές λέπρες κι οι δυο γι αυτίνο ίμαστι φιλ’.
  Κι ίμι κι τετραπέρατους σαν τουν Κουλουκουτρών’.
  Ιξόν που ίμαν κι δεξ’ός από μικρό πιδάκ’.
  Γι αυτίνο μοιραστήκαμαν ιμίς οι δυο τουν κόσμου:
  κίνους την ψουροκώσταινα για να τη στείλ’στου διάουλου
  κι την Ιβρουόπ’ ετώρα ιγώ, κι ότι ζαβό μπουρέσου
  θα φκιάσου ουόσα χρουόνια ικί θα μι κρατί ου Αντώνς.
  Χάιντε ουρέ σας χιρετώ, πάου να σιδιρώσου
  τα παντιλουόνια μ’ τα εκατό, τσάκισι να τσι φκιάσου,
  να μη μι λεν κ’ ι ιβρουπαίοι χουριάταρου κι βλάχου

Αφήστε ένα σχόλιο