Συνάντηση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με 3 Τέκνα με τους υποψήφιους Δημάρχους

triteknoi lesvou

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με 3 Τέκνα Λέσβου, συναντήθηκε με τους 2 διεκδικητές της Δημαρχίας Λέσβου, Σπύρο Γαληνό και Φωτή Ξύδα και συζήτησαν μαζί τους θέματα, που απασχολούν τις 3τεκνες οικογένειες και τις πιθανές λύσεις που θα μπορέσει να δώσει η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

Τέθηκαν υπόψη των 2 διεκδικητών, θέματα που έχουν να κάνουν με τα μέτρα στήριξης των οικογενειών με τρία τέκνα από την νέα δημοτική αρχή.

Αξιότιμε Υποψήφιε Δήμαρχε για τον Δήμο Λέσβου,

Οι εκλογές (δημοτικές ή περιφερειακές ή βουλευτικές), είναι η ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας σε μια κοινωνία. Είναι και θα πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένη στον νου μας η σκέψη, ότι ο πολίτης που αποφασίζει να κατέλθει στον πολιτικό στίβο ΠΡΕΠΕΙ να προτάξει το ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΛΟ από το εγώ του. Οποιαδήποτε άλλη άποψη και σκέψη δεν έχει καμία σχέση με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε άλλη ονομασία αλλά όχι δημοκρατία. Ο αγώνας για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟΝ είναι επίπονος, δύσκολος, σκληρός, ψυχοφθόρος και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν θα ακούσετε μια «καλή κουβέντα.

Την χαρά θα την νιώσετε αργότερα, όταν απόμαχοι, θα βλέπετε όσα πράξατε ή δεν πράξατε με τις αντίστοιχες επιπτώσεις.

Ο Σύλλογός μας, είναι ένα ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας (αριθμεί 600 περίπου οικογένειες μέλη ), που αγωνίζεται με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο και τα λιγοστά μέσα που διαθέτει -με ισχυρή θέληση και επιμονή, για να πείσει την Πολιτεία (τοπική, περιφερειακή και Κυβέρνηση) ώστε να αντιμετωπίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το σοβαρότατο Δημογραφικό Πρόβλημα που για την Πατρίδα μας είναι βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους μας.

Το νησί και κατά συνέπεια ο μοναδικός δήμος Λέσβου, συγκαταλέγεται στους δήμους που κατά την απογραφή του 2011 όχι μόνο μειώθηκε ο πληθυσμός τους αλλά είναι και πιο γερασμένος.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις, απευθυνόμαστε σε εσάς για να ενημερωθούμε εάν στις θέσεις, στόχους, επιδιώξεις και υποσχέσεις σας, περιλαμβάνονται και μέτρα-προτάσεις υλοποιήσιμες που θα στηρίξουν, σε τοπικό επίπεδο την κοινωνία προς την κατεύθυνση αντιμετωπίσεως του δημογραφικού προβλήματος.

Ως Σύλλογος θα θέλαμε να ενημερωθούμε για μέτρα στήριξης των οικογενειών με τρία τέκνα, ορισμένα εκ των ακολούθων είναι:

–     Μείωση Δημοτικών τελών, φωτισμού και Υδρεύσεως σε ποσοστό 50%. (Παρόμοια απόφαση έχει ληφθεί από την απελθούσα δημοτική αρχή, πλην όμως δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη)

–   Τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όμοια αυτών για τις πολύτεκνες οικογένειες (Παρόμοια απόφαση έχει ληφθεί από την απελθούσα δημοτική αρχή, πλην όμως δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη)

–    Όμοια μεταχείριση των 3τεκνων οικογενειών στις προσλήψεις προσωπικού σε θέσεις ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ του δήμου, με εκείνη των πολύτεκνων οικογενειών.

–     Συμβολή στην βράβευση μαθητών/φοιτητών Τριτέκνων οικογενειών του Δήμου μας.

–     Μείωση διδάκτρων κατά 50% για φοίτηση-συμμετοχή τέκνου/των γονέων με τρία παιδιά σε όλα τα προγράμματα (αθλητικά και πολιτιστικά) του δήμου. Επίσης ανάλογη έκπτωση στα μέλη μας, στο εισιτήριο εισόδου στην πλαζ ΤΣΑΜΑΚΙΑ κατά την διάρκεια λειτουργίας της.

–     Ενίσχυση (οικονομική) της μητέρας που θα γεννά 3ο παιδί για την κάλυψη των πρώτων σοβαρών εξόδων της οικογένειας.

–   Υιοθέτηση της προτάσεώς μας για νομοθετική ρύθμιση ώστε να συμμετέχει εκπρόσωπος του συλλόγου μας (και άλλων συλλογικών φορέων της τοπικής κοινωνίας) στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή και άλλες επιτροπές του δήμου.
–     Ένταξη στις αυτές προϋποθέσεις των Τριτέκνων οικογενειών με τους πολυτέκνους σε υποστηρικτικές δράσεις του Δήμου και στην απορρόφηση των εν διαθεσιμότητα απολυόμενων υπαλλήλων .

Παρακαλούμε όπως έχουμε έγκαιρα τις σχετικές απαντήσεις σας ώστε να ενημερώσουμε αντίστοιχα τα μέλη μας, όπως έχουμε την υποχρέωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Συνάντηση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με 3 Τέκνα με τους υποψήφιους Δημάρχους”

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ

Αφήστε ένα σχόλιο