Συνάντηση της Αγλαΐας Κυρίτση με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

kiritsi-esm

Συνάντηση με την υποψήφια Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα Αγλαΐα Κυρίτση, πραγματοποίησαν το βράδι της Τρίτης 1 Απριλίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Την κα Κυρίτση συνόδευε ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Β. Τεντόμας, ενώ εκτός από τη Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μ. Βερβενιώτου, στη συνάντηση παρέστησαν, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Π. Παπαρίσβας, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γ. Χατζημιχάλης,  ο Γ.Γ. κ. Κ. Καζάζης και τα μέλη κα Μ. Βαμβακίτου, και οι κ.κ. Χ. Αράπης και Γ. Μαθιέλλης.

Σε σημαντικά ζητήματα που δεν έχουν τύχει σοβαρής αντιμετώπισης μέχρι στιγμής από την πολιτεία και συνεχίζουν εδώ και πολλά χρόνια να αποτελούν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς, αναφέρθηκε η κα Βερβενιώτου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Η Πρόεδρος του ΕΣΜ τόνισε τη δυσκολία επίλυσης θεμάτων όπως το παραεμπόριο, την αθρόα λειτουργία πολυκαταστημάτων ξένων συμφερόντων στο νησί μας, τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις με άλλες περιοχές και το απαγορευτικό μεταφορικό κόστος, τους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν ακόμη στα νησιά μας και δημιουργούν αρνητικό κλίμα διαβίωσης και δραστηριοποίησης στη περιοχή μας. Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη αξιοποίησης του ανεκμετάλλευτου φυσικού πλούτου (π.χ. θερμές πηγές) και ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στη περιοχή μας, που θα δώσουν ώθηση στην τοπική μας οικονομία, καθώς και η διερεύνηση δυνατότητας για την αξιοποίηση προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ. 

Τέλος, παραδόθηκε στην υποψήφια Περιφερειάρχη υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, για θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε τοπικό επίπεδο και υπάγονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, ενώ τα μέλη της Διοίκησης εξέφρασαν την πεποίθηση πως η περιφέρεια ως θεσμικός φορέας θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα των εμπόρων και να στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα προς όφελος πάντα της τοπικής ανάπτυξης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο