Συνάντηση Καλογήρου με Νίκο Βούτση και Τασία Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό

kalogirou-xristodoulopoulou

Τη στήριξη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εξασφάλιση πόρων, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ζήτησε η κα. Χριστιάνα Καλογήρου από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση και την Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Η Περιφερειάρχης, είπε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων, είτε στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG, είτε σε άλλες προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να γίνουν έργα τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και υποστήριξης.

Η κα Καλογήρου επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με ταχύτερους ρυθμούς μεταγωγής των μεταναστών, αλλά και με χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα  εργασίες για τη δημιουργία επιπλέον υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας τους.

Τόσο ο κ. Βούτσης, όσο και η κα Χριστοδουλοπούλου, διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις ενέργειες της περιφερειακής αρχής.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο