Συγxαρητήρια του Δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου σε Καλογήρου και Γαληνό για την εκλογή τους

vounatsos-dim

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στη νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Αγαπητή κα Καλογήρου,

Σας στέλνω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι για την υλοποίηση του εγκριθέντος από τους Αιγαιοπελαγίτες του Βορείου Αιγαίου προγράμματός σας, για την πολύμορφη  ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας, πρέπει τόσον εσείς, όσον και οι λοιποί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολιτεύσεως  να χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο αποφασιστικής σημασίας, την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1992, «για την ανάπτυξη της Θράκης και του Αιγαίου», την οποία προκάλεσε σχετική πρόταση του αείμνηστου τότε Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία υιοθετήθηκε απολύτως απ’ τον τότε Πρωθυπουργό και επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ , κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέλος της συντακτικής επιτροπής του οποίου πορίσματος-απόφασης, υπήρξα και εγώ ως Βουλευτής τότε.

Η ίδια αυτή πρόταση, εισηγητής της οποίας υπήρξα ως Νομάρχης  στην συνεδρίαση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε)  στη Σάμο, το 2001, αναθεωρημένη επί τα βελτίω, εγκρίθηκε και πάλι παμψηφεί. Δυστυχέστατα όμως και οι δύο αυτές ολοκληρωμένες αναπτυξιακές αποφάσεις, έκτοτε κείτονται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Είναι επιτακτική πλέον η στιγμή και αδήριτος η ανάγκη, κατόπιν των νεοτέρων εξελίξεων, να ενεργοποιηθεί, στα πλαίσια της 5ης Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ Β), η οποία ξεκίνησε από 1η Ιανουαρίου 2014 και λήγει το έτος 2020, η ως άνω πρόταση, χάριν των Νήσων Αιγαίου Πελάγους και της Θράκης. Και αυτό θα εξαρτηθεί, κατά τη γνώμη μου, και απ’ την μαχητικότητα τη δική σας, την οποία διαθέτετε και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αλλά και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ώστε η κατανομή των πιστώσεων της νέας αυτής χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση,  να είναι επαρκής, προς κάλυψιν των αναγκών ζωής ή θανάτου για τις ως άνω Περιφέρειες, σε συνεργασία πάντα, ως ευννόητον, με την Αυτοδιοίκηση Ά βαθμού αυτών των Περιφερειών.

 

                                                                                             Με τιμή

Ο Δήμαρχος Λέσβου 

                                                                                         Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

 

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε επίσης στoν νεοεκλεγέντα  Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό, την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Αγαπητέ Σπύρο,

Σε συγχαίρω για την περιφανή και δίκαια εκλογή σου, ως Δήμαρχος όλου του νησιού μας, μια νίκη της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός το οποίο επαυξάνει τις ευθύνες σου και επιβάλει διαρκή εγρήγορση, εργατικότητα, ευθυκρισία, άρα και αποτελεσματικότητα, καθώς διατηρείται αλώβητη η πηγή πάσης κακοδαιμονίας του νησιού μας, εκπηγάζουσα εκ του ισχύοντος, δυστυχώς, νόμου «Καλλικράτη». Θα έχεις άλλωστε τη δυνατότητα εγγύτατα να αισθανθείς και στα ζητήματα αντιμετώπισης της σκληρής καθημερινότητας, αλλά και της ανάπτυξης του νησιού μας, στα μέτρα των αυτοδιοικητικών σου αρμοδιοτήτων βεβαίως, τα ανωτέρω, ώστε να δράσεις ανάλογα, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας της 5ης Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ β’), που ήδη έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2014 και λήγει το 2020.

Σύντομα θα παραλάβεις ένα Δήμο νοικοκυρεμένο στα οικονομικά του, πλούσιο σε έργα και δράσεις και μελέτες, σύμφωνα άλλωστε ως προς τα τελευταία αυτά, με το επίσημο έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 8488,  της 4ης Φεβρουαρίου 2014, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λέσβου, το οποίο σου ενεχείρησα κατά την επίσκεψή σου προεκλογικά στο γραφείο μου, όπως άλλωστε έπραξα και προς τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων που με επισκέφθηκαν προεκλογικά και ενημέρωσα πλήρως. Τις προσεχείς ημέρες, οι αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου, κατόπιν εντολής μου θα συντάξουν λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έκθεση της κατάστασης όλων των δραστηριοτήτων τους, την οποία θα εγχειρήσω και σ’ εσένα και σε όλους τους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να γνωρίζετε που βαδίζει ο Δήμος μας.

Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα ζήσετε εσείς τις δικές μας τρομερές ποικιλόμορφες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εμείς ως Δημοτική Αρχή, σε πείσμα των οποίων κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανό το Δήμο, με λιγότερα οικονομικά βάρη και ένα σεβαστό Δημοτικό έργο, δράσεις, μελέτες και προγραμματισμό, αλλά και με εφαρμογή των αρχών της Ισονομίας και Ισοπολιτείας έναντι όλων αδιακρίτως των συνδημοτών μας. Το βασικό όμως αίτημα και στρατηγικής σημασίας, παραμένει, δηλαδή της ανατροπής του Καλλικράτη, αλλιώς ούτε αυτοδιοικητική Δημοκρατία, ούτε πραγματική αποκέντρωση και ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει.

Εύχομαι σ’ εσένα και σ’ όλους τους νεοεκλεγέντες συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλή επιτυχία και εποικοδομητική συνεργασία και μεταξύ σας και με τη νέα Περιφερειακή Αρχή και το νεοεκλεγέν Περιφερειακό Συμβούλιο, χάριν των συνδημοτών μας  και του νησιού μας .

          Φιλικά

Ο Δήμαρχος Λέσβου 

                                                                                         Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο