Συγχαρητήρια της Μαρίας Παπαδανιήλ στους συντελεστές της «Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων”

papadaniil maria

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές της ετήσιας «Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου» για την άψογη διοργάνωση και το υπέροχο υλικό.

Ο στόχος του σχολείου είναι να εφοδιάσει το νέο μέλος της κοινωνίας με όλες εκείνες τις γνώσεις, τις αξίες και τις δεξιότητες που θα του φανούν χρήσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Όλα αυτά τα συστατικά της Παιδείας που συμπληρώνουν τα οφέλη της μελέτης προσπάθησαν για άλλη μία σχολική χρονιά να εμφυσήσουν στους μαθητές μας οι δραστήριοι εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων Λέσβου, με τη στήριξη και την αγαστή συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου δια μέσου του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, και ειδικότερα, της Διευθύντριας κας Τσολερίδου Αναστασίας και της Υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων κας Τζουρά Μαρίας.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στους εκπαιδευτικούς που προέτρεψαν τα παιδιά να ασχοληθούν με τόσο ενδιαφέροντα θέματα παρμένα από την τοπική ζωή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις καλές τέχνες, φροντίζοντας -με τρόπο μεθοδικό και παιδαγωγικά ορθό- να «δομήσουν» νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Τα έργα των μαθητών εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία, την ποικιλία της θεματολογίας, καθώς και τη γλυκύτητα στον τρόπο προσέγγισης. Τα παιδιά, άλλωστε, έχουν έναν απαράμιλλο τρόπο να μας συνεπαίρνουν και να μας συγκινούν με την ειλικρίνεια και την καθαρότητα της σκέψης και του λόγου τους. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση στον ίδιο το θεσμό της παρουσίασης των δράσεων αυτών καθώς τα έργα των παιδιών μας αποτελούν πραγματικά ένα κομμάτι από την ψυχή, τη φαντασία, την αθωότητα της ηλικίας, τις ικανότητες, την προσωπική εργασία και τη δημιουργικότητά τους και αξίζει τον κόπο να αναδείξουμε και αυτήν την πλευρά της εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Λέσβου και, συγκεκριμένα, το Δήμαρχο κ. Βουνάτσο Δημήτριο που στήριξε την προσπάθεια αυτή και συμμετείχε στη βράβευση των μαθητών, τον κ. Αστυρακάκη Κωνσταντίνο για τη διάθεση του Δημοτικού Θεάτρου, τον κ. Κουνιαρέλλη Ηλία  που φρόντισε για τη μεταφορά των συμμετεχόντων μαθητών και το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου που εργάστηκε για την παρουσίαση. Επίσης, θερμές ευχαριστίες προς την Ένωση Καταναλωτών για την εύρεση αθλοθετών, το ΚΠΕ Ασωμάτου για τη στήριξη και τη διάθεση των βιβλίων, καθώς και όλους όσους στήριξαν τα παιδιά μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο