Συγχαρητήρια της Μαρίας Παπαδανιήλ στους Πρόεδρ και μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου

papadaniil maria

«Συγχαρητήρια Επιστολή»

 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ εσάς, όπως, επίσης, και τους 250 μαθητές του νησιού σας, για τις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου, που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Τα 21 εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρουσιασθούν στη διάρκεια των 11 εκδηλώσεων του Φεστιβάλ αποδεικνύουν ότι τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να αποτελέσουν για εκπαιδευτικούς και μαθητές την καλύτερη αφορμή, για να γίνει το σχολείο δημιουργικό και αντάξιο του ηθικοπλαστικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις υψηλές καλλιτεχνικές ακόμα και επιχειρηματικές δυνατότητες που διαθέτουν οι μαθητές.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να αποστείλω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές στο Φεστιβάλ των σχολείων του νησιού σας, για την ανάληψη τέτοιων αξιέπαινων δράσεων, που αναδεικνύουν τις ποικίλες δεξιότητες των μαθητών, ενισχύοντας, παράλληλα, την αυτοπεποίθησή τους. Γιατί αναμφισβήτητα τέτοιες πρωτοβουλίες προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία, ξεφεύγοντας από το επίπεδο της τυπικής διδασκαλίας, ενώ συγχρόνως καλλιεργούν τη διαθεματική και συνεργατική προσέγγιση της μάθησης. Γιατί «Σκοπός του σχολείου δεν είναι – δεν πρέπει να είναι – το σοφό παιδί, αλλά το ευτυχισμένο παιδί. Κι αυτό το παιδί μόνο σε ένα δραστικό κι όχι σκυθρωπό σχολείο μπορεί να ολοκληρωθεί. Η αξία του ανθρώπου δε βρίσκεται στις γνώσεις, αλλά στην ισχυρή βούληση, στην ολοκληρωμένη προσωπικότητα, στην πνευματική καλλιέργεια, στη δημιουργία πλούσιας συναισθηματικής ζωής, στη μέθεξή του στην κοινωνική ζωή.» (Θεόδωρος Κάστανος)

Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους 45 εκείνους εκπαιδευτικούς, που εργαζόμενοι για τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα εθελοντικά και εκτός ωραρίου, απέδειξαν έμπρακτα στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε την αγάπη τους προς το λειτούργημά τους, το υψηλό αίσθημα ευσυνειδησίας τους και το ανώτερο παιδαγωγικό ήθος τους.

Ολοκληρώνοντας, σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας.

 

                                                                                                    

                                                                                             Με εκτίμηση

 

                                                                                    Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                    Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

                                                                 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο