Συγκρότηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής

gianelis-ypourgeio

Με την υπ’ αριθμ. 4.151.11-84/ 104 15-1-2016 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Δρίτσα συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4150/2013, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού και γνωμοδοτεί κυρίως α) για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διαφόρους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και β) για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών.

Ο χώρος ευθύνης του ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την άσκηση νησιωτικών πολιτικών είναι όλα τα νησιά της επικρατείας.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα , τον οποίον προσκαλεί στην έναρξη των εργασιών της πρώτης αυτής συνεδρίασης για να ορίσει τις πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα πλαίσια άσκησης νησιωτικών πολιτικών.

Ως έδρα συνάντησης προτάθηκαν τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

7 Άποψη για τα “Συγκρότηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής”

Αφήστε ένα σχόλιο