Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου στα Κεντρικά Λύκεια

apergia-adedy

Σε συνεδρίαση της ΕΕ του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Ιουλίου και στα πλαίσια των αποφάσεων του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απεργία της Τετάρτης 9 Ιουλίου και ώρα 10:00 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης. Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ τις προηγούμενες μέρες πραγματοποίησε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα πραγματοποίησε πάνω από 15 επισκέψεις σε χώρους εργασίας όπου ενημέρωσε τους Δ.Υ. για τις αποφάσεις του ΓΣ σχετικά με την προσχηματική αξιολόγηση (ν.4250/2014).

Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση προκειμένου να αποτρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων της χώρας μας, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα, που συνεχίζεται και εντείνεται παρά το περίφημο…success story.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους του δημοσίου να προχωρήσουν σε ενημερωτικές επισκέψεις στους χώρους εργασίας και να σημάνουν γενικό απεργιακό συναγερμό προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση εκχωρεί τους νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Μέσω των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ανάμεσα τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Εργαζόμενους που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν αλλά και νέους εργαζόμενους που καλούνται να θυσιαστούν στον μνημονιακό βωμό. Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το δημόσιο δεν έχουν τέλος. Πάνω από 290.000 χιλιάδες έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010 αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική.
Το τελευταίο διάστημα προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση επικαλούμενη τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ετοιμάζεται να προωθήσει για ψήφιση νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, που θα μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές της πλειονότητας των δημόσιων υπαλλήλων και θα συνδέει τον μισθό με την αξιολόγηση με σκοπό το βόλεμα «ημετέρων». Οι μειώσεις των αποδοχών θα αφορούν όλες τις κατηγορίες και κλάδους, αφού θα μειωθεί ο κατώτερος βασικός μισθός που αποτελεί την βάση κάθε μισθολογίου.

Με το Νομοσχέδιο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλει πλήρη συμμόρφωση στους μνημονιακούς σχεδιασμούς για το χώρο του δημοσίου, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές σχέσεις.
Η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας .

Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα δηλώνουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο την εναντίωση μας σε αυτές τις πολιτικές.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.

Με τον αγώνα μας απαιτούμε:

ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ρητή νομοθετική ρύθμιση απαγόρευσης.

Να δοθεί επίδομα σε όλους όσους απολύονται, χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς  μέχρι να βρουν εργασία. Επίδομα ανεργίας στο ύψος του 80% του τελευταίου μισθού του απολυμένου.

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το διάστημα της ανεργίας.

Ο χρόνος ανεργίας να θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

Πάγωμα των υποχρεώσεων των ανέργων σε τράπεζες από δάνεια πρώτης κατοικίας. Απαγόρευσης της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας.

Απαλλαγεί των ανέργων από λογαριασμούς σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο. Δωρεάν μετακίνηση από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και δωρεάν είσοδο σε πολιτιστικές , θεατρικές εκδηλώσεις.

Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο