Στο δρόμο ζευγάρι συνταξιούχων για να περάσει ο δρόμος πάνω από το σπίτι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

apalotriosi-ilikiomenon

Σε απόγνωση βρίσκεται ένα ζευγάρι συνταξιούχων στην περιοχή Μετόχι της Λέσβου, αφού στη δύση της ζωής τους, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Ο κυρ – Θόδωρος και η σύντροφός του κυρία Αφροδίτη, δούλεψαν σκληρά μετανάστες στη Γερμανία και με τα χρήματα που αποταμίευσαν, έφτιαξαν ένα μικρό σπιτάκι κι ένα παραδοσιακό καφενεδάκι, σ’ ένα οικόπεδο που αγόρασαν, έκτασης ενός στρέμματος.

60 χρόνια μετά, η περιουσία τους αυτή κινδυνεύει να χαθεί, αφού λόγω της διάνοιξης του παρακείμενου οδοστρώματος, για την ανακατασκευή του οδικού δικτύου που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς τη Γέρα και σύμφωνα με τα τεχνικά σχέδια, ο χώρος τους απαλλοτριώνεται.

Τα αρμόδια μάλιστα δικαστήρια έκριναν, ότι για το οικόπεδο, το σπίτι και το μαγαζί, το ηλικιωμένο ζευγάρι πρέπει να αποζημιωθεί με 39.000 ευρώ !!!

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, τους δίνουν τα 39.000 ευρώ, για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν το νοικοκυριό τους, κάπου αλλού !!!

Να αγοράσουν δηλαδή άλλο οικόπεδο, να χτίσουν το σπιτάκι τους κι εντάξει το καφενεδάκι αφού βγήκαν στη σύνταξη, δεν το χρειάζονται.

Το συμπαθέστατο ζευγάρι, με ότι οικονομίες είχε στην άκρη, τις διέθεσε σε δικηγόρους, που έκαναν ένσταση κατά της απόφασης απαλλοτρίωσης και η οποία θα συζητηθεί τον Οκτώβριο.

Το LesvosNews.gr επικοινώνησε με τον Ανιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Θόδωρο Βαλσαμίδη, ο οποίος ήταν γνώστης του θέματος και μας είπε ότι “παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν, η Περιφέρεια διερευνά εναλλακτική λύση, ώστε να μην πειραχθεί αν γίνεται η περιουσία των γερόντων. Στο επόμενο μάλιστα 10ημερο, τεχνικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί επί τόπου το χώρο, για να μελετήσει το θέμα και να δει αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή, στο προβλεπόμενο σχέδιο”

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, τι είπε στην κάμερα του LesvosNews.gr, το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο