Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Οικονομίας η Χριστιάνα Καλογήρου

kalogirou-oikonomikon-11

Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου, συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

 Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης πληρωμών των λογαριασμών για τα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, τονίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη ρευστότητας. Ζήτησε, επίσης, την παράταση, τουλάχιστον για έξι μήνες, του προγράμματος, σημειώνοντας ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί εθνικό καθήκον η ολοκλήρωση των έργων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση ειδικά στην οικονομία των ακριτικών νησιών μας.

kalogirou-oikonomikon-12

Επίσης η κα. Καλογήρου έθεσε το θέμα της ενίσχυσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα, όπως η συντήρηση των οδικών δικτύων και ο καθαρισμός των ρεμάτων.

kalogirou-vroutsis

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η κατάρτιση του προϋπολογισμού των Περιφερειών για το 2016, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε την ενίσχυση των Περιφερειών με Κ.Α.Π. επενδύσεων για να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επίσης, έθεσε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για τη μεταφορά των μαθητών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την εξέταση του τρόπου υλοποίησης του αιτήματος, ειδικά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου έθεσε και το θέμα της δακοκτονίας, σημειώνοντας ότι ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού, το σχετικό ποσό πρέπει να αυξηθεί και να γίνει έγκαιρα η εκταμίευσή του. Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της δακοκτονίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, δεν υπάρχει το περιθώριο να χαθεί ούτε ένας καρπός από τη φετινή ελαιοπαραγωγή.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη της ομαλής χρηματοδοτικής ροής για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως οι νεφροπαθείς.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο