Στη Βουλή από τον Παύλο Βογιατζή το ακτοπλοϊκό πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

ploia agones

Την Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 6 Οκτωβρίου με θέμα τα επείγοντα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Β. Αιγαίου συζήτησε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με δεδομένη την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Β. Αιγαίου, τόσο ενδοπεριφερειακά, όσο και με τη Βόρεια και Ηπειρωτική Ελλάδα, ο Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό τόσο για το ενδεχόμενο εταιρείες που κηρύσσονται έκπτωτες να μπορούν να επανέλθουν με ελεύθερα δρομολόγια, κάτι που ειδικά στην περίπτωση του Β. Αιγαίου θα ήταν εξαιρετικά ζημιογόνο γι’ αυτό και προτείνεται η προσθήκη σχετικής ρήτρας στην Τροπολογία που έχει καταθέσει το Υπουργείο, όσο και για τις συνδέσεις των μικρότερων νησιών, δηλαδή Φούρνων Ικαρίας, Ψαρών και Αγ. Ευστρατίου, αλλά και για τις συνδέσεις με τη Β. Ελλάδα και την υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα και τη διακίνηση προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα συγκεκριμένα ζητήματα ο Βουλευτής τόνισε αφενός την ανάγκη από 2 να γίνουν 3 τα δρομολόγια, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για το λιμάνι της Καβάλας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω των φοιτητών, και αφετέρου την ανάγκη να συνεχιστούν τα δρομολόγια του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου RoRo, το οποίο έχει επιλύσει το σημαντικό πρόβλημα διακίνησης προϊόντων.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, αφού αναγνώρισε τις επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή να επιλύσει το συγκεκριμένο θέμα μέσω της συνεχούς επικοινωνίας του με το Υπουργείο τα τελευταία δύο χρόνια, διαβεβαίωσε πως στόχος είναι η τακτική σύνδεση του Β. Αιγαίου με τη Β. Ελλάδα, όσο και η ενίσχυση της τουριστικής περιόδου από την επόμενη χρονιά. Επιπλέον, δήλωσε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιστρέψουμε στο παρελθόν και πως, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πολιτική ευθύνη, δε θα επιτρέψει η έκπτωτη εταιρεία, η οποία αν και μέχρι τώρα επιδοτείτο δεν μπορούσε να εκτελέσει τα δρομολόγια προφασιζόμενη οικονομικές δυσκολίες, να δρομολογήσει τα ίδια πλοία και μάλιστα χωρίς επιδότηση αυτή τη φορά, δεσμεύοντας εκ νέου τους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου σε τόσο κακής ποιότητας ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο