Στελέχη του Γεωπάρκου του Hong Kong επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο

vounatsos-zouros-geo

Το Γεωπάρκο της Λέσβου, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, αναγνωρίζεται πλέον από τη διεθνή κοινότητα ως ανεκτίμητης αξίας φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και πρότυπο για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και κυβερνητικών φορέων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης του.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητική αντιπροσωπεία, καθώς και στελέχη του Γεωπάρκου του Hong Kong, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Γεωπάρκο  Λέσβου, συνοδευόμενα από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Καθηγητή, κ. Νίκο Ζούρο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, με επικεφαλής το Διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας & Περιβάλλοντος της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Hong Kong, κ. Alan Chi Kong Wong. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του Γεωπάρκου Hong Kong, κ. Boris Sal Ping Kwan και κ. Alvin Sin Pan Ng.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν στον κ. Βουνάτσο τον μεγάλο ενθουσιασμό τους για την επίσκεψή τους στον τόπο μας και τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ζητήσει και να πετύχει την αναγνώριση από την UNESCO ολόκληρης της Λέσβου, ως Γεωπάρκο.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας για την επίσκεψη, και αφού συζήτησε μαζί τους εκτενώς θέματα συνεργασίας των δυο Γεωπάρκων, τους έθεσε ζητήματα στενότερης συνεργασίας για τη δυνατότητα εξαγωγών Λεσβιακών προϊόντων στη μεγάλη αυτή Χώρα, ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων, προς όφελος και των δυο μερών και τα οποία θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στο γραφείο του Δημάρχου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου θα υπογραφεί και σχετικό πρωτόκολο συνεργασίας.

Η σημαντική αυτή συνάντηση, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο