Στα ορεινά χωριά της Λέσβου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

agalia kerami papa stratis

Κοντά στους κατοίκους των ορεινών χωριών της ακριτικής Λέσβου βρέθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την κινητή μονάδα υγείας, ενώ με πρωτοβουλία της μή κυβερνητικής οργάνωσης της εκκλησίας «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, παραδόθηκε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

Ολοκληρωμένους ιατρικούς ελέγχους σε 74 κατοίκους ορεινών χωριών της ακριτικής Λέσβου πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στα πλαίσια του 23ου ακριτικού οδοιπορικού υγείας.

Οι εθελοντές ιατροί με την κινητή μονάδα υγείας επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά Κάπη, Κλειώ και Πολέμη και πραγματοποίησαν πλήρη έλεγχο σε 32 καρδιολογικά περιστατικά στη κινητή μονάδα υγείας, 12 παιδιατρικά 26 παθολογικά και 48 ορθοπεδικά.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησαν επίσκεψη στη μή κυβερνητική οργάνωση “Αγκαλιά” και παρέδωσαν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό για το Κέντρο Υγείας στη Καλλονή της Λέσβου.

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Προβετζάς ο οποίος τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές βοηθούν και στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

Συνάντηση ακόμη είχαν ο κ. Πατούλης και ο κ. Δήμτσας με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό.

“Εξαιρετική εμπειρία” χαρακτήρισε την επισκεψη στα χωριά της Λέσβου ο κ. Δήμτσας, εξηγώντας ότι “μας δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι η κριση ειναι ακόμη εδω και αφήνει καθημερινά τα σημάδια τους στους Έλληνες”. Όπως είπε ο κ. Δημτσας “από κοινού ο Ιατρικος Συλλογος της Αθήνας και η “Αποστολη” θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των ανασφάλιστων ακριτών γιατι το 2014 δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ιατρεία χωρίς ράμματα, βαμβάκι και γενικά είδη πρώτης ανάγκης”.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι “η Εκκλησία, η επιστήμη και η αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους με γνώμονα την ανακούφιση του συνανθρώπου μας. Εξετάσαμε ηλικιωμένους, ενήλικες και παιδιά σε ορεινά χωριά της ακριτικής Λέσβου παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας και υγείας με τη κινητή μονάδα μας να πλησιάζει και τον πιο απομακρυσμένο ακρίτα που μας χρειάζεται”.

Ο πατερας Ευστρατιος Δήμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην «Αποστολή» και στον ΙΣΑ για τη διαρκή στήριξη και τη μεγάλη ανταπόκριση τους σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τροφιμα και επεσήμανε: «Βιώνουμε την απελπισία καθημερινά και γευόμαστε πικρία από την αδιαφορία των ιθυνόντων. Είστε σανίδα σωτηρίας για εμάς».

ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο