Στα μουλωχτά ο Μηταράκης μεταφέρει μηχανήματα σε Χίο και Λέσβο για τις νέες δομές

Στα μουλωχτά και μέσα στις γιορτές προσπαθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης να πιάσει στον ύπνο τους Χιώτες και τους Λέσβιους για να μεταφέρει τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ ΑΕ που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής των δύο νέων δομών μεταναστών στα νησιά αυτά.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του Lesvosnews.gr πριν από λίγες ημέρες η Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου επέβλεπε του έργου της χαρτογράφησης με drone στις περιοχές όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι δομές.

Τις τελευταίες μάλιστα δύο ημέρες στη θέση Βάστρια πήγαν μηχανήματα του Στρατού τα οποία κατά την επίσημη θέση της 98ΑΔΤΕ πήγαν εκεί για διορθωτικές επεμβάσεις στο υπέδαφος από όπου θα περάσουν τα μηχανήματα.

Στην ουσία όμως οι ενέργειες αυτές του Στρατού έγιναν κατόπιν άνωθεν εντολές προκειμένου να “εισπράξουν” τις αντιδράσεις των κατοίκων της Λέσβου και σιγά σιγά η εταιρεία να φέρει τα μηχανήματα στη Λέσβο και να προχωρήσει στην κατασκευή της δομής.

Όμως υπήρξε άμεση αντίδραση από τη “Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου” τα μέλη της οποίας ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο μήκος – κύματος και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για τα συμβάντα επικοινώνησε με το Διοικητή της 98ΑΔΤΕ και του ζήτησε εξηγήσεις με αποτέλεσμα τα μηχανήματα του Στρατού να σταματήσουν τις εργασίες.

Από την πλευρά της “Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου” ο Νίκος Καρασσάβας μιλώντας στο Lesvosnews.gr εξέφρασε την αγανάκτησή του λέγοντας ότι “τα σχέδια του Μηταράκη δεν θα περάσουν”.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στη Χίο όπου οι συμπατριώτες του Νότη Μηταράκη του ετοιμάζουν “θερμή υποδοχή”.

Σύμφωνα πάντα με τις έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr σήμερα το βράδυ ή μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουν στη Χίο τα πρώτα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η “Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου” ετοιμάζει απόβαση στο μυροβόλο νησί για συμπαράσταση στους κατοίκους της Χίου και για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο