Στάση εργασίας των γιατρών για την επίθεση κατά της συναδέλφου τους στο Νοσοκομείο…

giatroi-660_2

4ωρη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου οι γιατροί του ΕΣΥ Λέσβου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τις 9πμ ως την 1μμ.

Ο λόγος για τον οποίο προβαίνουν στη στάση εργασίας είναι για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχθηκε μία συνάδελφός τους από συγγενή ασθενούς.

Ως γνωστόν την Παρασκευή 13 Μαρτίου ένας άνδρας που είχε μεταφέρει την 26χρονη κόρη του με σοβαρά προβλήματα υγείας – έντονη δύσπνοια και πυρετό – στα επείγοντα περιστατικά όπου σύμφωνα με τον ίδιο οι γιατροί καθυστερούσαν αδικαιολόγητα να εξετάσουν την ασθενή τους.

Ο πατέρας της 26χρονης έγινε έξαλλος όταν μπήκε στο γραφείο των γιατρών και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του είδε τους γιατρούς να κάθονται και να μην έχουν  αντικείμενο εργασίας.

Τότε επιτέθηκε φραστικά εναντίον τους και όταν η ειδικευόμενη γιατρός προσπάθησε να καλέσει της αστυνομία αυτός της επιτέθηκε και την χτύπησε με τη συσκευή του τηλεφώνου.

Όταν κατευνάστηκαν τα πνεύματα και ηρέμησαν ο πατέρας της ασθενούς ζήτησε συγνώμη από όλους.

Αυτό όμως δεν ήταν ικανό για να σταματήσει την γιατρό του Νοσοκομείου η οποία προχώρησε με κατάθεση μήνυσης εις βάρος του.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Λέσβου αναφέρει:

“Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βοστανείου Νοσοκομείου την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια χειροδίκησε κατά της ειδικευόμενης ιατρού που εφημέρευε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Ο συνοδός επιτέθηκε στη γιατρό, γιατί θεώρησε αδικαιολόγητη την ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην εξέταση της ασθενούς που συνόδευε.
Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι, γινόμαστε δέκτες φραστικών επιθέσεων και προπηλακισμών από εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς. Είναι λάθος και άδικο η οργή των προσερχόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας,  να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και τους γιατρούς. Για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι.  Την ίδια άθλια κατάσταση βιώνουμε καθημερινά και εμείς ως εργαζόμενοι, όπου σε χειρότερες συνθήκες, χωρίς τα απαραίτητα υλικά και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού, καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική στην υγεία από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ και την Ε.Κ.Τ. έχει οδηγήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε κατάσταση διάλυσης. Οι περικοπές δαπανών, οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών, η διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε συνδυασμό με την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ασθενών.
Δεν θα μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους περιστατικά. Ως γιατροί και εργαζόμενοι στην υγεία δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες επιθέσεις εναντίον μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λεσβιακό λαό να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να αγωνιστούμε μαζί για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε συνθήκες αξιοπρέπειας για όλους.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουμε 4ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 19 Μαρτίου από τις 9πμ ως την 1μμ.”

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο