Σπ. Γαληνός: “Δεν μπορούμε να στερήσουμε στους κατοίκους της Λέσβου την τηλεόραση…”

digea-galinos

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Νικόλαο Παπαουλάκη, την παρακάτω επιστολή, με θέμα την εγκατάσταση σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Θέμα: Εγκατάσταση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την υπ. αρ. Πρωτ. 3399 επιστολή, μας ενημερώνετε ότι πρέπει εντός τριών ημερών να διακόψουμε τη λειτουργία των αναμεταδοτών ψηφιακού και αναλογικού σήματος σε περιοχές που αναφέρετε στο σχετικό υπόμνημα της παραπάνω επιστολής.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κάλυψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος δεν φτάνει ούτε το 40% της επικράτειας της Λέσβου και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το 95% που αναφέρετε στην επιστολή σας. Πάνω από το 60% των κατοίκων του νησιού βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Καταλαβαίνετε πως αν διακοπεί η λειτουργία και αυτών των αναμεταδοτών θα σταματήσει εντελώς η εκπομπή σήματος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να διαφαίνεται πότε και αν θα τοποθετηθούν από την DIGEA συμπληρωματικοί αναμεταδότες για την επέκταση του δικτύου της.

Θέλω να σας τονίσω ότι η οριστική διακοπή του τηλεοπτικού σήματος δεν είναι μέσα στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Οι κάτοικοι των χωριών μας έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και δεν τους αξίζει να στερηθούν την ψυχαγωγία της τηλεόρασης. Κατανοείτε λοιπόν πως η απαίτησή σας, αν και σύννομη, θα προκαλέσει την οριστική διακοπή του τηλεοπτικού σήματος.

Σας ζητώ λοιπόν να παραταθεί η διακοπή της εκπομπής έως ότου ο πάροχος DIGEA επεκτείνει το δίκτυό του ή βρεθεί άλλη λύση. Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε από την DIGEA να εντάξει τις συγκεκριμένες περιοχές στο άρθρο 6 παρ.2 του Παραρτήματος του Δικαιώματος Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής 1.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

 

                                                                    Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου

 

                                                                Σπύρος Γαληνός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Σπ. Γαληνός: “Δεν μπορούμε να στερήσουμε στους κατοίκους της Λέσβου την τηλεόραση…””

  1. Στέλιος Τζελαίδης

    Σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Σπύρου Γαληνού προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Νικόλαο Παπαουλάκη, θέλω να συμπληρώσω ότι επί μήνες προσπαθώ να πείσω την Digea να διορθώσει την εκπομπή από το κανάλι 25 του Λεπέτυμνου. Στη Πεδή Μανταμάδου έχουμε λήψη των καναλιών 33, 39, 53 όχι όμως και του 25 (506ΜΗΖ) το οποίο αρχικά το λαμβάναμε με μικρή ισχύ και κακή ποιότητα σήματος και τώρα καθόλου. Δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει η Digea ή αν υπάρχει μπούκωμα από το αναλογικό κανάλι 26 που εκπέμπει στα 511ΜΗΖ. Αν όμως αυξηθεί η ισχύς του επίγειου ψηφιακού σήματος σίγουρα θα διορθωθεί η λήψη. Και τα υπόλοιπα κανάλια δεν έχουν ισχυρό σήμα αν και βρισκόμαστε σε οπτική επαφή και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την κεραία της Digea.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Στέλιος Τζελαΐδης

Αφήστε ένα σχόλιο