Σπύρος Γαληνός: “Στηρίζω τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ελπίδα…”

tsipras varoufakis

Με ανοιχτή επιστολή που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός δηλώνει τη στήριξή του προς την Ελληνική Κυβέρνηση και αναφέρει:

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα, η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις σκληρές διαπραγματεύσεις στην πόλη των Βρυξελλών. Η διαπραγμάτευση αυτή, είναι μείζονος σημασίας για την πατρίδα μας και για το μέλλον των παιδιών μας γιατί θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό, κατά πόσο θα συνεχιστεί αυτή η εξοντωτική πολιτική λιτότητας ή αν τελικά θα αλλάξει πορεία η Ε.Ε, αναζητώντας μια διαφορετική λύση στο Ευρωπαϊκό πρόβλημα της οικονομικής ύφεσης.

Σε αυτό τον αγώνα της διαπραγμάτευσης, το εθνικό συμφέρον έρχεται πρώτο και καμία πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα δεν θα πρέπει να το επικαλύπτει. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Κανένας δεν θα πρέπει να μένει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια καθώς, αυτή τη στιγμή, το άμεσο μέλλον και η πορεία της χώρας βρίσκεται πάνω στο διαπραγματευτικό τραπέζι της συνόδου κορυφής.

Ως Δήμαρχος Λέσβου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ Β. Αιγαίου, θα ήθελα και εγώ να δηλώσω έμπρακτα τη στήριξή μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στη δύσκολη αυτή προσπάθεια. Νιώθω την ηθική υποχρέωση μέσα από αυτή τη θεσμική θέση που κατέχω, όχι μόνο να εκφράσω τη στήριξή μου αλλά και να καλέσω να πράξουν το ίδιο όλοι όσοι κατέχουν παρόμοιες θέσεις ευθύνης.

Ας αφήσουμε στην άκρη όλα αυτά που στο εσωτερικό μας χωρίζουν και ας βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του τη πατρίδα μας, τη δύσκολη αυτή στιγμή. Έχω την πεποίθηση ότι, οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα και θα μπορέσουν να επαναφέρουν την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στο δοκιμαζόμενο λαό μας.”

 

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου & Πρόεδρος

του Διοικητικού Συμβουλίου

της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Γαληνός Σπυρίδων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο