Σπουδαία μαθητική διάκριση από την Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

platon-kokoris

Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Θοδωρής Κόκκορης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο διαγωνισμό της Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής που θα διεξαχθεί από 23 έως 28 Ιουνίου 2014 στο Βελιγράδι της Σερβίας. Ο Θοδωρής κατέλαβε την 1η  Θέση Πανελλαδικά στις εξετάσεις που ακολούθησαν τα μαθήματα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. (www.pdp.gr)  Όπως μας πληροφόρησε ο κος Στρατής Πλάτων, ο οποίος τον διδάσκει προγραμματισμό, πρόκειται για συνέχεια της Πανελλαδικής διάκρισης του Θοδωρή στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Η μετακίνηση και τα έξοδα παραμονής στη Σερβία καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τους διοργανωτές!.

Ο Θοδωρής Κόκκορης, ασχολείται εδώ και 3 χρόνια με τον προγραμματισμό. Όπως δηλώνει ο κ. Πλάτων, του χρόνου θα ανταγωνιστεί εκ νέου με μαθητές Λυκείου με στόχο πλέον να διεκδικήσει μια διάκριση στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής, γεγονός που θα του δώσει πρόσβαση σε οποιοδήποτε Πολυτεχνείο της Ελλάδας χωρίς Εισαγωγικές Εξετάσεις.

Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος είναι η Σχολή με τη μεγαλύτερη συχνότητα συμμετοχής στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής Πανελλαδικά, με την πρώτη συμμετοχή της να είναι το 1990. Καμία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας δεν έχει περισσότερες συμμετοχές από τη Μυτιλήνη, θέμα για το οποίο έγινε ειδική αναφορά από τους καθηγητές του ΕΜΠ. Οι κύριοι «ανταγωνιστές» είναι δύο μεγάλα Ιδιωτικά σχολεία, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, κυρίως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των μαθητών τους στον Προγραμματισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλάτων, η καλύτερη ηλικία για να αρχίσει κάποιο παιδί τον Προγραμματισμό είναι από ΣΤ’ Δημοτικού ως  Β’ Γυμνασίου και προαπαιτούμενα είναι η καλή επίδοση στα μαθηματικά και προπάντων η περιέργεια και η επιμονή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο