Σοκ προκαλούν οι νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου – Η στιγμή της τραγωδίας

navagio-koreas

Σοκ προκαλούν οι νέες φωτογραφίες από το νοτιοκορεάτικο πλοίο «Sewol», οι οποίες αποτυπώνουν την προσπάθεια των μαθητών να κρατηθούν όρθιοι τη στιγμή που το σκάφος έχει ήδη πάρει κλίση.

Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με το NBC, αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Νότιας Κορέας από μαθητή που βρισκόταν στο πλοίο, με τον δραματικό τίτλο «το πλοίο βυθίζεται».

Στις σκηνές τρόμου που απαθανάτισε ο νεαρός μαθητής, ο οποίος ακόμη αγνοείται, φαίνονται αρκετοί
μαθητές χωρίς σωσίβια στη μια άκρη του πλοίου, ενώ άλλοι μαθητές προσπαθούν να κρατηθούν.

Προς το παρόν, πάντως, οι δύτες δεν μπορούν να φτάσουν στο πλοίο για να ανασύρουν και τα υπόλοιπα πτώματα που έχουν εντοπίσει, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν τους το επιτρέπουν.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ, έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου, ενώ ο επίσημος απολογισμός έως τώρα είναι 187 νεκροί.

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας

Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ Γουόν, αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου.

«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα, καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση» ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του, συναισθηματικά φορτισμένος.

Ο τέως πρωθυπουργός είχε αποδοκιμαστεί έντονα μια ημέρα μετά το ναυάγιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους γονείς των θυμάτων, όταν κάποιος από τους συγκεντρωμένους εκσφενδόνισε εναντίον του ένα μπουκάλι νερό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο