Σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας στο Δημοτικού Σχολείο Παπάδου

katharistria sxoleiou

Από την αρχή της σχολικής χρονιά 2015-2016, μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει καθαρίστρια για τις σχολικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου.

Γνωρίζουμε ότι λόγω των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, καθυστέρησε η προκήρυξη θέσεων για καθαρίστριες σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Αλλά δεν γνωρίζουμε, σαν γονείς, γιατί δεν προϋπήρξαν οι απαιτούμενες δράσεις από τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται, για να αντιμετωπιστεί το γνωστό, προ εκλογών, αυτό καινό.

Επίσης γνωρίζουμε ότι προτάθηκε λύση επαναπρόσληψης των περσινών καθαριστριών και δεν έγινε δεκτή από τους αρμόδιους. Λύση που θα έλυνε άμεσα το πρόβλημα χωρίς να είναι οι εμπλεκόμενοι εκτεθειμένοι και απροετοίμαστοι.

Δεν αγγίζουμε ένα πρόβλημα επιφανειακό και δευτερεύον αλλά αντίθετα είναι ουσιαστικό και θέτει την υγεία των παιδιών μας σε συνεχόμενο κίνδυνο καθημερινά, καθώς εκκρεμεί και η ολοκλήρωση επισκευής και εγκατάστασης ειδών υγιεινής στις τουαλέτες από την περσινή σχολική χρονιά. Καθιστώντας έτσι, όλους σας, υπεύθυνους για έκθεση ανήλικων παιδιών σε υγειονομικό κίνδυνο, καθώς η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, αλλά σε βιώσιμους και κατάλληλους χώρους.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να λυθεί άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα, χωρίς βλάβες στην υγεία των παιδιών μας, αλλά ούτε στην εικόνα σας, σαν αρμόδιοι.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και βοήθεια.

Για τον Σύλλογό μας:

Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας

 

Γεώργιος Ντίνος                                                                                     Κωνσταντίνος Βούρος

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Άποψη για τα “Σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας στο Δημοτικού Σχολείο Παπάδου”

Αφήστε ένα σχόλιο