Σκηνικό “εισβολής” από τους Τούρκους στο Αιγαίο με 45 πλοία ! 46 παραβιάσεις από αεροσκάφη

tourkika ploia polemika

Σε κατάσταση επιφυλακής οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της πρωτοφανούς κινητοποίησης των Τούρκων στο Αιγαίο. 45 πολεμικά πλοία εχουν βγάλει σ΄όλο το Αιγαίο οι Τούρκοι! Χωρισμένα σε ναυτικές μοίρες έχουν “απλωθεί” σχεδόν σ΄ ολόκληρο το Αιγαίο προκαλώντας “κόκκινο συναγερμό” στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία.

Επισήμως οι Τούρκοι έχουν αεροναυτικά γυμνάσια ,αλλά είναι πρωτοφανής η κινητοποίηση του στόλου τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την Πολεμική τους Αεροπορία αεροσκάφη της οποίας έκαναν 46 παραβιάσεις! Μεταξύ των αεροσκαφών και τα CN 235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία δεν έχουν σταματήσει να πετούν όλη μέρα στο Αιγαίο! Ακόμη και πριν από λίγο, μέσα στη νύχτα υπήρχαν πτήσεις και απογειώθηκαν μαχητικά F – 16 από το Καστέλι της Κρήτης για να τα αναχαιτίσουν.

Ο Ελληνικό Στόλος παρακολουθεί την τεράστια κινητοποίηση των τούρκων με φρεγάτες και πυραυλακάτους. Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι εκτός από επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο κάνουν και δοκιμή των αντανακλαστικών και των αντιδράσεων μας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ η κατάσταση παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή και είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι πολλές και αυτό μεγιστοποιεί το ενδεχόμενο λάθους που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλγκτες καταστάσεις.

onalert.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο